x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Eventuale modificări la Codul penal propuse de CSM se vor face probabil printr-o lege în Parlament

Ponta: Eventuale modificări la Codul penal propuse de CSM se vor face probabil printr-o lege în Parlament

de Agerpres    |    29 Ian 2014   •   17:41
Ponta: Eventuale modificări la Codul penal propuse de CSM se vor face probabil printr-o lege în Parlament

Eventuale modificări la Codul penal care vor fi propuse în şedinţa de joi a CSM ar urma să fie operate în plan legislativ printr-un proiect de lege în Parlament, şi nu printr-o ordonanţă de urgenţă, a afirmat premierul Victor Ponta miercuri.

"Mâine se discută la CSM nişte modificări, e şedinţa CSM-ului şi dacă CSM propune modificări, cel mai probabil miercuri (săptămâna viitoare - n.r.) putem să luăm în discuţie. (...) Vreau un punct de vedere, în primul rând, dacă legal, constituţional, se pot face aceste modificări. Dacă nu, Parlamentul prin lege poate să modifice. Codul e adoptat de patru ani şi jumătate şi eventuale modificări ale sale se vor face probabil în Parlament, nu prin ordonanţă de urgenţă", a precizat premierul.

Ponta a mai spus că în privinţa articolului 278 din Codul penal, privitor la presă, există deja un proiect de lege în Parlament.

Premierul a anunţat miercuri în deschiderea şedinţei de guvern că atât Codul penal, cât şi cel de procedură penală vor intra în vigoare sâmbătă, pentru că sistemul de justiţie este pregătit. 

×
Subiecte în articol: codul penal modificari