x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze imediat

Ponta: Preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze imediat

19 Iun 2014   •   10:08
Ponta: Preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze imediat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, în urma difuzării de către Antena3 a conversaţiilor avute de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial.

"Este un moment în care instituţiile de justiţie pot sa dea marele examen al independenţei. Cred că este un moment foarte important pentru independenţa reala a justiţiei.

Cred că preşedintele României, în faţa unei asemenea situaţii, ar trebui să demisioneze imediat în aşa fel încât nimeni să nu poată să considere că poate să influenţeze desfăşurarea normală a anchetei în acest caz.

Acum este momentul în care el însuşi trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Este un caz foarte clar care nu-l acuză direct pe preşedinte, ci pe fratele acestuia. Oamenii trebuie să vadă că justiţia este egală pentru toţi.

Orice preşedinte european ar demisiona. Ce va decide preşedintele Traian Băsescu nu pot să ştiu. Dacă Traian Băsescu a făcut ceva, vom lua în calcul suspendare", a afirmat premierul Victor Ponta.

×