x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu se războieşte cu Nicuşor. Firea profită?

Predoiu se războieşte cu Nicuşor. Firea profită?

de Maria Alifantis    |    30 Mai 2016   •   10:30
Predoiu se războieşte cu Nicuşor. Firea profită?
Sursa foto: DIANA OROS

Aspiranții la postul de primar general al Bucureștiului preferă mai degrabă să se atace unul pe celălalt, în loc să le arate oamenilor ce viziuni au pentru Capitală. Nicușor Dan și Cătălin Predoiu s-au ironizat reciproc în mesaje postate pe Facebook. Cu dreapta divizată, candidatul PSD Gabriela Firea poate profita decisiv în ultimele zile de campanie.

Cu toate că la începutul campaniei atât Cătălin Predoiu, cât și Nicușor Dan și-au cerut unul altuia susținerea, văzând că nu cad de comun acord, cei doi au început să se certe. Tonul l-a dat candidatul USB care l-a suspectat pe Predoiu că s-ar afla în spatele speculaţiilor conform cărora ar favoriza anumite firme într-un dosar deschis de Asociaţia Salvaţi Bucureștiul împotriva Universităţii din București. „Nu vreau să fac presupoziţie și să cred că, de fapt, în spatele acestui atac mincinos s-ar afla Cătălin Predoiu, un candidat disperat să ajungă pe locul doi”, a fost scânteia care a aprins conflictul. Nicușor Dan a anunţat de altfel că îl va acţiona în instanţă pe candidatul PNL. Supărat, Cătălin Predoiu i-a dat replica într-un mesaj video în care l-a acuzat subtil pe candi-datul USB că face jocurile PSD-ului. „Acum câteva minute, am citit un atac al lui Nicușor Dan la adresa mea. Un atac inexplicabil și nedrept. Nicușor dragă, ține-ți nervii și nu mă mai ataca, că nu ai de ce. Dacă vrei să ataci pe cineva, atacă Firea și PSD. De ce nu o faci?”, i-a transmis Predoiu prin interme-diul Facebook-ului. „Am fost la întâlnirea cu reprezentanții grupurilor de cetățeni din Bucu-rești, de unde doamna Firea si domnul Predoiu au lipsit. Pro- babil că domnul Predoiu prelu-crează datele sondajului co-mandat de PNL, care va apărea mâine sau poimâine, și în care probabil că va ieși cu peste 50%, pe locul întâi”, l-a ironizat Dan pe „premierul din umbră”.

De unde a pornit scandalul

Într-una din dezbaterile electorale, Cătălin Predoiu le-a propus candidaților de drepta pentru Primăria Capitalei să realizeze împreună un sondaj, iar cel care va ieși pe primul loc în prefe-rinţele alegătorilor să fie susținut de toți reprezentanții dreptei. Astfel, candidaţii celorlalte partide de dreapta ar trebui să se retragă din cursă pentru a-l susţine pe cel cotat cu cele mai mari șanse în sondaj. Atât Nicușor Dan (USB), cât și Daniel Barbu (ALDE) au refuzat categoric propunerea lui Predoiu.

 

×