x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul îl apără pe Sorin Apostu şI îl contrazice pe Traian Băsescu:

Premierul îl apără pe Sorin Apostu şI îl contrazice pe Traian Băsescu:

15 Noi 2011   •   21:00

Premierul Emil Boc a declarat in aceasta seara, la intalnirea cu consilierii locali si judeteni ai PDL de la Cluj, ca primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, "a avut si are o contributie majora" la realizarea proiectelor de dezvoltare ale municipiului, insa, "din punct de vedere juridic, este altceva", el beneficiind, ca orice cetatean, de prezumtia de nevinovatie. Intrebat ce se va intampla la Primaria Cluj-Napoca, dupa arestarea lui Sorin Apostu, si daca se va numi un primar interimar, premierul a raspuns ca va trebui sa se astepte decizia in cazul recursului lui Apostu. Potrivit premierului, "Sorin Apostu isi continua mandatul, pentru ca primarul nu isi pierde mandatul daca a fost retinut si apoi este pus in libertate". Premierul Emil a declarat ieri, la Lancram, in judetul Alba, comentand declaratiile presedintelui Traian Basescu privind cazul Sorin Apostu ca "niciodata premierul sau alt demnitar al statului nu stie asupra carei persoane se emite un mandat de ascultare"."Sunt doar informatii generale pe care le ai cu privire la potentiala stare infractionala dintr-o anumita regiune, dar nu primesti date complete pe persoane", a spus premierul.Traian Basescu a declarat luni seara ca existau informatii despre cazul Apostu de la Cluj "de vreo sase luni", mentionand ca si premierul Emil Boc stia despre acest lucru.

Emil Boc: "Vom face o rectificare bugetara; se suplimenteaza fonduri la Sanatate, Cultura si investitii"
Emil Boc a declarat la finalul intalnirii de la Prefectura Cluj cu reprezentantii PDL din administratia locala si judeteana, ca la rectificarea bugetara se vor aloca fonduri si pentru plata insotitorilor persoanelor cu nevoi speciale.

"Saptamana aceasta sau cel tarziu saptamana viitoare vom face rectificarea bugetara, cu maxima urgenta. Avem doua prioritati, rectificarea de buget si bugetul pe 2012. In perspectiva rectificarii bugetare vor fi alocate resurse financiare suplimentare la Sanatate, dar si la Cultura, pentru finalizarea unor proiecte de investitii si vom asigura resurse financiare pentru plata insotitorilor persoanelor cu nevoi speciale. Avem si resurse pentru sectoarele de investitii de la ministerele principale care deruleaza asemenea lucrari de infrastructura", a spus Boc.

×
Subiecte în articol: emil boc sorin apostu