x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raportul Stolojan în PE: “Antena 3 şi Realitatea TV duc o campanie vicioasă anti-Băsescu”

Raportul Stolojan în PE: “Antena 3 şi Realitatea TV duc o campanie vicioasă anti-Băsescu”

de Adriana Duţulescu    |    01 Dec 2010   •   20:39
Raportul Stolojan în PE: “Antena 3 şi Realitatea TV duc o campanie vicioasă anti-Băsescu”
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Semnatarii petiţiei, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, împreună cu membrul său afiliat Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind au fost invitaţi oficial să-şi susţină punctul de vedere în cadrul şedinţei Comisiei PETI.

Nici Preşedinţia nu s-a lăsat mai prejos şi a deplasat la Bruxelles o echipă de susţinători ai strategiei de securitate a CSAT, condusă de purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, şi de consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu.

Subiectul “presă” fiind unul extrem de important pentru PDL şi pentru Preşedinţie, la Comisia de petiţii a fost depus un raport de către eurodeputatul Teodor Stolojan, raport în care acesta explică includerea presei în capitolul “vulnerabilităţi” la adresa siguranţei naţionale prin “campania vicioasă anti-Băsescu dusă de Antena 3 şi Realitatea tv”.

Stolojan scrie în raportul intrat în posesia Jurnalului Naţional că “un număr de angajaţi ai Antenei 3 au depus o petiţie în care reclamă diverse aspecte ale hărtuirii presei în România”. “Petiţia a fost declarată admisă şi poate duce la o serioasă interpretare greşită a situaţiei presei din România. Antena 3 şi Realitatea nu sunt victime, ci parte a problemei. Campania lor vicioasă anti-Băsescu şi anti-Guvern este un fapt incontestabil. Genul de jurnalism pe care îl promovează este un pericol foarte serios la adresa standardelor etice şi o tentativă făţişă de manipulare a opiniei publice”, se arat` în raportul lui Stolojan.

Acesta mai scrie şi despre Dan Voiculescu, patronul Antenei 3, “un alt miliardar care şi-a construit averea după căderea comunsimului. Dosarele Securităţii au fost făcute publice prin lege şi au dovedit că Voiculescu a fost cel puţin informator al Securităţii”.  Stolojan a introdus acest paragraf în raportul său către PE ca aşa-zis argument în favoarea ideii că presa este o ameninţare la adresa siguranţei naţionale, la fel ca şi stenogramele convorbirilor telefonice dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi şefii din Realitatea tv, traduse în engleză. Stenogramele din dosarul Vîntu au devenit deja celebre la Bruxelles, ele fiind prezentate, traduse şi invocate de nenumărate ori în ultimele săptămâni de către europarlamentarii PDL, pentru a demonstra forţele malefice cu care se luptă în ţară preşedintele Băsescu.

Trebuie spus că, în situaţia în care Comisia pentru petiţii va concluziona că sesizarea organismelor sindicale din România este justificată, ţara noastră riscă sancţiuni mergînd pînă la declanşarea procedurii de infrigement.

Descarcă raportul trimis de Stolojan către Parlamentul European

×