x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacţia Ambasadei SUA, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Este ambasador în întreaga Românie"

Reacţia Ambasadei SUA, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Este ambasador în întreaga Românie"

14 Sep 2016   •   15:26
Reacţia Ambasadei SUA, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Este ambasador în întreaga Românie"
Sursa foto: Facebook.com/antalarpadandras
Primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe pagina sa de socializare o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA în România, şi de alţi reprezentanţi locali, ţinând în mână steagul ţinutului secuiesc.

"Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunităţii secuieşti, steag care a devenit şi simbolul lipsei de respect al autorităţilor faţă de comunitatea secuiască. Menţionez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul", a scris primarul Antal Arpad pe Facebook. 
 
 

Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie, a precizat misiunea diplomatică a SUA la Bucureşti, ca reacţie la o fotografie postată de primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, iar Ministerul Afacerilor Externe a menţionat, miercuri, pentru AGERPRES, că vizita diplomatului american în Harghita şi Covasna se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor de a se documenta la faţa locului.

Citeşte şi Reacţia MAE, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Asemenea vizite presupun luarea în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi"

"Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. În calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii", a precizat Ambasada SUA la Bucureşti, într-un răspuns pentru AGERPRES.

Sursa: AGERPRES

×