x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, fotografie cu steagul Tinutului Secuiesc, "simbolul lipsei de respect al autorităților față de comunitatea secuiască"

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, fotografie cu steagul Tinutului Secuiesc, "simbolul lipsei de respect al autorităților față de comunitatea secuiască"

14 Sep 2016   •   11:55
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, fotografie cu steagul Tinutului Secuiesc, "simbolul lipsei de respect al autorităților față de comunitatea secuiască"
Sursa foto: Facebook.com/antalarpadandras

O fotografie postată de primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, pe contul său de Facebook, face vâlvă pe Internet.

În ea, alături de edil (s), apare ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, care s-a fotografiat cu steagul Tinutului Secuiesc, dar şi Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (al doilea, din dreapta).

Citeşte şi Reacţia Ambasadei SUA, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Este ambasador în întreaga Românie"

Fotografia a fost realizata in timpul discutiilor purtate de Klemm cu autoritatile locale, cu ocazia unei vizite facute de ambasador din Covasna pe 13 septembrie. La finalul vizitei, Hans Klemm a spus într-o discuţie cu presa citata de Agerpres că este „confuz“ în ce priveşte problemele interetnice ridicate, deoarece poziţiile au fost diametral opuse, iar concluzia sa a fost că trebuie să studieze situaţia.

Citeşte şi Reacţia MAE, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Asemenea vizite presupun luarea în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi"

Antal Arpad a precizat pe Facebook ca "ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunității secuiești, steag care a devenit și simbolul lipsei de respect al autorităților față de comunitatea secuiască. Menționez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul".

Citeşte şi Ambasadorul SUA la Chisinău reia teza amaricană de acum un secol a independentei Basarabiei


Chestiunea steagului Tinutului Secuiesc este una extrem de controversata in zona. Fotografia apare in pre-campania electorala pentru alegerile prezidentiale, o campanie in care nationalismul se profileaza ca una dintre temele principale de dezbatere, scrie hotnews.ro.

Citeşte şi Protest la Bucureşti. Declaraţiile lui James Pettit privind relaţia României cu R. Moldova au scos oamenii în stradă!


Este al doilea gest public controversat facut de un diplomat american in zona, dupa ce ambasadorul la Chisinau, James Pettit, declarase in urma cu doua saptamani ca "Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova".

FOTO: Facebook.com/antalarpadandras

Vizita ambasadorului SUA, Hans Klemm, în judeţul Covasna

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat marţi judeţul Covasna pentru a doua oară în decurs de un an de la preluarea funcţiei, la invitaţia autorităţilor locale.

Citeşte şi James Pettit rescrie pactul Ribbentrop-Molotov

Hans Klemm a declarat la o conferinţă de presă că în ultimele două zile a avut întâlniri cu oficialităţile din judeţele Covasna şi Harghita şi a obţinut informaţii legate de viaţa economică şi socială a zonei.

Diplomatul american s-a declarat impresionat de primirea pe care i-au făcut-o gazdele din ambele judeţe şi a menţionat că atât el, cât şi soţia sa, care îl însoţeşte în această vizită, sunt foarte plăcut surprinşi de frumuseţea naturii şi peisajele fermecătoare din această parte a României. Ambasadorul a precizat că, în opinia sa, unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-a văzut în ţara noastră este zona dintre localităţile Zăbala din judeţul Covasna şi Miercurea Ciuc, judeţul Harghita.

Citeşte şi  Ambasadorul SUA din Chişinău este vechi meseriaş

Ambasadorul SUA a reafirmat că România se află 'într-o poziţie bună', având probabil cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, iar, în context, a punctat că este important ca la alegerile parlamentare din decembrie românii să voteze politicieni care să continue acest trend pozitiv. El a subliniat că viitorul ţării este cu atât mai important cu cât mulţi tineri părăsesc România în favoarea altor ţări, precum Spania, Italia, Marea Britanie, Ungaria şi chiar Statele Unite.

Hans Klemm a punctat, de asemenea, faptul că România a înregistrat succese în lupta împotriva corupţiei şi că are o puternică contribuţie la menţinerea securităţii internaţionale.

El a mai menţionat că rolul său, în calitate de ambasador, este de a strânge relaţiile dintre România şi Statele Unite ale Americii, de a promova prosperitatea economică şi democraţia, iar în context a subliniat că printre valorile democraţiei se numără respectul faţă de minorităţi, libertatea religiei, libertatea presei, libertatea de exprimare, etc.

Hans Klemm a declarat că, în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu oficialităţile locale, conducerea Consiliului Judeţean şi Primăriei Sfântu Gheorghe, pe de o parte, şi conducerea Prefecturii Covasna, pe de altă parte, este 'confuz' în ce priveşte problemele minorităţii maghiare, deoarece poziţiile au fost diametral opuse, iar în concluzie a spus că trebuie să mai studieze situaţia.

În cursul după-amiezii, ambasadorul SUA a participat la inaugurarea 'Raftului american' de la Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe, unde a făcut o donaţie de carte în valoare de aproape 2.600 de dolari americani.

Hans Klemm a venit pentru prima data judeţul Covasna în luna ianuarie, la aproape patru luni de la preluarea funcţiei, când a vizitat câteva localităţi unde trăiesc comunităţi de romi, la invitaţia Asociaţiei OvidiuRo, care derulează programe educative pentru copii din comunităţile defavorizate.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Hans Klemm antal arpad Tinutul Secuiesc