x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj Avangarde: Cum îşi împart candidaţii la Preşedinţie voturile românilor

Sondaj Avangarde: Cum îşi împart candidaţii la Preşedinţie voturile românilor

05 Oct 2014   •   21:30
Sondaj Avangarde: Cum îşi împart candidaţii la Preşedinţie voturile românilor

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de Institutul Avangarde relevă intenţiile de vot ale românilor, cu 27 de zile înainte de desfăşurarea primului scrutin pentru Preşedinţia României, ce va alea loc pe 2 noiembrie.

La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Preşedinţia României, dvs. personal cu care dintre următorii aţi vota?", răspunsurile repondenţilor au oferit următoarea distribuţie a voturilor:
Victor Ponta 42%
Klaus Iohannis 28%
C.P. Tăriceanu 8%
Elena Udrea 5%
Theodor Meleşcanu 4%
Monica Macovei 4%
Kelemen Hunor 4%
C.V. Tudor 2%
Dan Diaconescu 2%
William Brânză 1%




La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Preşedinţia României şi ar candida Victor Ponta şi Klaus Iohannis, dvs. personal cu cine aţi vota?", răspunsurile repondenţilor arată un avantaj al premierului Victor Ponta în faţa principalului său contracandidat, Klaus Iohannis.
Victor Ponta 57%
Klaus Iohannis 43%



În privinţa partidelor sau alianţelor politice, la întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, dvs. personal cu candidaţii cărui partid sau alitanţă politică aţi vota?" s-au primit următoarele răspunsuri:
PSD+UNPR+PC 42%
ACL (PNL+PDL) 30%
PMP 7%
PLR 5%
PPDD 3%
PRM 2%
PNTCD 1%
PER 1%



Sondajul Avangarde a mai relevat faptul că pentru primul tur de scrutin al alegerilor intenţionează să se prezinte la vot circa 50% din cei înscrişi pe liste, în timp ce pentru un al doilea tur de scrutin, procentul celor care spun că se vpr prezenta la urne este de 56%.

Sondajul a fost realizat în perioada 28.09 - 03.10 2014, pe un eşantion de 950 de persoane, şi are o marjă de eroare de +/-3,18%.

×