x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Ce nu reuşeşte Guvernul cu firmele româneşti, desăvârşeşte DNA

Tăriceanu: Ce nu reuşeşte Guvernul cu firmele româneşti, desăvârşeşte DNA

25 Noi 2016   •   12:19
Tăriceanu: Ce nu reuşeşte Guvernul cu firmele româneşti, desăvârşeşte DNA

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, joi, la Piatra Neamţ, Direcţia Naţională Anticorupţie că ''porneşte anchete pe bandă rulantă'' împotriva firmelor româneşti.

''Ce nu reuşeşte Guvernul, desăvârşeşte Direcţia Naţională Anticorupţie. DNA-ul porneşte anchete pe bandă împotriva firmelor româneşti care sunt duse practic în faliment sau sunt blocate să participe la licitaţii publice şi rezultatul este favorizarea capitalului şi firmelor străine, în propria ţară. Este o politică anti-naţională, este realitatea în care trăim şi o verific în fiecare zi. Avem firme româneşti care pot dezvolta propriile tehnologii şi produse, sunt competitive pe piaţă, exportă într-o proporţie majoritară produsele lor, deci potenţialul există dar nimeni nu le dă o mână de ajutor. Din contră, sunt supuşi controalelor. Vin ANAF, Poliţia Econimică, iar când nu vin acestea, intervin instituţiile de forţă'', a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că sprijinul pe care firmele româneşti îl primesc din partea autorităţilor se transformă în dosare penale pentru trafic de influenţă.

''Când ambasadorii vin în vizită la membrii Cabinetului, se numeşte promovarea relaţiilor bilateral. Când o firmă românească vine şi cere sprijin la o autoritate, se numeşte trafic de influenţă. Aceasta este România de astăzi pe care preşedintele consideră că funcţionează foarte bine. Poate funcţionează bine pentru străini, pentru capitalurile străine, pentru organizaţii neguvernamentale finanţate de domnul Soros. Atâta înţelege preşedintele din România de astăzi. El nu vede realităţile complicate, politice ale României, pericolele şi nu sunt doar pericole militare ci inclusiv de natură economică. Nu înţelege că România se duce într-o fundătură, imigraţia de 4 milioane de români se va transforma într-o frână uriaşă pentru creşterea economică'', a spus Călin Popescu Tăriceanu.


Copreşedintele ALDE a susţinut că situaţiile menţionate trebuie să fie principalele teme de dezbatere în campania electorală.

''Jalnicul PNL propune dublarea salariilor, după modelul PDL utilizat în 2008, că poate păcăleşte lumea. Acesta este PNL-ul de astăzi, rebrenduit, cu preşedinţia la Cotroceni şi un premier găsit în târg pe care se bate USR. Până la sfârşitul campaniei, presa trebuie să facă o investigaţie profundă şi să ne lămurească şi pe noi al cui este premierul, al USR-ului sau al PNL-ului. Astea sunt marile dileme profunde cu care se confruntă un partid care are pretenţii de guvernare'', a mai spus Tăriceanu.

Liderii ALDE se află la Piatra Neamţ în cadrul unui turneu electoral. www.agerpres.ro

×