x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta la Antena 3: Am acţionat eu ca şi comandant suprem în cazul Rogozin, Băsescu era în campanie

Victor Ponta la Antena 3: Am acţionat eu ca şi comandant suprem în cazul Rogozin, Băsescu era în campanie

12 Mai 2014   •   07:43
Victor Ponta la Antena 3: Am acţionat eu ca şi comandant suprem în cazul Rogozin, Băsescu era în campanie

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara că vicepremierul rus Dimitri Rogozin are "un rol de a provoca" în România şi Moldova şi că personal a gestionat refuzul de a i se interzice accesul în spaţiul aerian românesc, în condiţiile în care preşedintele Băsescu era în campanie electorală la Arad.

"Cred că vicepremierul Rogozin are şi în Moldova şi în România un rol de a provoca, în mod normal într-o asemenea situaţie, când vicepremierul Rusiei provoacă România, ar fi trebuit să avem o întâlnire cu preşedintele ţării, comandantul suprem, ştiţi cum îi place să spună, comandantul suprem. şi comandantul suprem era cu doamna Udrea, se plimbau prin Arad, nu ştiu ce făceau. În primul rând noi nu am avut comandant suprem şi oricum n-aveam. Avem un personaj care cu doamna Udrea umblă prin ţară. Din acest punct de vedere am gestionat la nivelul Ministerului de Externe şi al celorlalte ministere şi am gestionat, din punctul meu de vedere şi le-am spus miniştrilor exact cum trebuia să procedăm, şi anume respectând angajamentele pe care România le are şi angajamentele sunt foarte clare. O persoană aflată pe lista neagră, cum este Dimitri Rogozin, şi nu era doar el, mai era încă un deputat al Dumei, nu are voie nici să intre în România, nici să tranziteze România. Motiv pentru care îi interzicem inclusiv trecerea prin spaţiul aerian. Nu ne-a pus nicio Americă, noi vrem să fim cu SUA, cu Europa, ne-am făcut foarte bine treaba şi asta e, am acţionat eu ca şi comandant suprem, dacă comandantul suprem era ocupat cu altceva", a declarat Ponta la Antena 3.

Şeful Guvernului a adăugat că situaţia ar fi putut degenera, astfel încât să fie necesară intervenţia avioanelor româneşti de vânătoare.

"Gândiţi-vă că lucrurile puteau degenera, gândiţi-vă că puteam să cerem avioanelor de vânătoare româneşti să ia o decizie privind... Eu, sigur, o să iau eu acele decizii atunci când va fi cazul, dar atunci de ce mai avem preşedinte în România, ca să facă campanie electorală pentru doamna Udrea?", s-a întrebat retoric premierul.

×