x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, noul lider al “patrioţilor” români?

Victor Ponta, noul lider al “patrioţilor” români?

de Marius Gîrlașiu    |    29 Aug 2016   •   15:37
Victor Ponta, noul lider al “patrioţilor” români?
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

Finul lui Victor Ponta, deputatul Marius Manolache şi fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada, s-au înscris la finalul săptămânii în Partidul România Unită, formaţiune naţionalistă condusă de fostul deputat PSD Bogdan Diaconu. În mediul online, ultimele mutări de pe scena politică au dat naştere scenariului conform căruia Victor Ponta s-ar pregăti să preia PRU, însă fostul premier a răspuns cu ironie speculaţiilor.

Alături de Manolache şi Palada, alţi doi deputaţi PSD şi PMP s-au înrolat în “brigada lui Vlad Ţepeş”. Este vorba despre Camelia Khraibani, fost deputat PSD, şi Mario Caloianu, fost deputat UNPR, devenint membru PMP după fuziunea celor două partide. Transferurile apropiaţilor lui Ponta au dat naştere speculaţiei că fostul premier s-ar pregăti să preia el însuşi şefia PRU, partid naţionalist, cu accente extremiste. “Îmi pare rău că Marius a plecat de la noi. Mai mult decât atât ştiu că îmi transmisese că vrea să ne vedem. Urma să mă văd cu el, ca şi cu alţi colegi în aceste zile. Repet, îmi pare rău că a plecat, dar o să încercăm să ne descurcăm în continuare. Nu văd niciun fel de legătură, resping orice implicare a lui Victor în această acţiune. Pot fi motive personale pe care nu le cunosc. În perioada următoare o să le aflu”, a reacţionat Liviu Dragnea la aflarea veştii că deputatul Marius Manolache, membru al Comisiei juridice, a trădat PSD. În schimb, fostul premier a răspuns ironic speculaţiilor din mediul on-line. “O să explic pe înţelesul microbiştilor. Eu în ţară la altă echipă nu mă tentează un transfer, dar dacă am o ofertă de la o echipă mare din Europa care joacă şi în Champions League nu zic «nu». Să vedem cât cere PSD la transfer că doar nu mă dau aşa, liber de contract”, a comentat Ponta pe Facebook.

Momentul Marian Munteanu

În ultima vreme, dinspre Kiseleff au răsuflat totuşi zvonuri potrivit cărora aripa fidelă lui Victor Ponta, formată în principal din foştii săi miniştri, ar avea mari probleme în a mai prinde locuri pe listele parlamentare, o parte dintre oamenii fostului premier fiind căzuţi în dizgraţia lui Liviu Dragnea. În cazul în care Ponta va rupe o parte din PSD şi îşi va transfera camarila sub umbrela PRU, “vom avea propria versiune a Orbanismului maghiar, un naţionalism conservator cu spoială socială. Nu îmi este însă clar în ce măsură planul este agreat de PSD sau este un joc al lui Ponta prin care încearcă o repoziţionare sau un şantaj la PSD”, este de părere analistul politic Claudiu Crăciun. “Acesta este momentul Marian Munteanu al PSD-ului. Cu precizarea că PSD-ul a încercat tot timpul să exercite o tutelă asupra acestui curent. Ce explică această acrobaţie? PSD-ul nu vrea să piardă electoratul care se radicalizează spre extrema dreaptă ci vrea să îl îmblânzească şi să îl ataşeze ca satelit politic. În plus e nevoie de "naţionaliştii" PSD pentru a concura "naţionaliştii" PNL, adunaţi de Marian Munteanu. Partidele mari îşi ataşează motoraşe extremiste să nu piardă viteză”, a comentat politologul pe pagina sa de facebook.

 

 1% a fost scorul PRU la alegerile locale din iunie

×
Subiecte în articol: victor ponta