x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ministrul Felix Stroe, unul din cei mai bogaţi români

Ministrul Felix Stroe, unul din cei mai bogaţi români

de Cristian Anton    |    06 Dec 2017   •   10:18
Ministrul Felix Stroe, unul din cei mai bogaţi români

Felix Stroe, ministrul PSD al Transporturilor, este unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 20-22 de milioane de euro. Politicianul constănţean are dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

Fostul ofiţer de marină militară şi comandant de nave de război a intrat în afaceri imediat după 1989, iar în prezent este, probabil, cel mai puternic om din Constanţa. Felix Stroe a debutat în afaceri cu o moară, căreia i s-au alăturat apoi câteva cuptoare de pâine. Din banii astfel obţinuţi a început să fabrice cabluri la Buzău, după care a cumpărat alături de partenerul său de afaceri Ion Dumitrache Şantierul Naval Marea Neagră, actualul Midia, pe care repară şi în zilele noastre navele Forţelor Navale.

Înainte de a intra în politica mare, Felix Stroe spunea despre DNA că face un lucru extraordinar. Asta în contextul în care şefii săi direcţi, Mazăre şi Constantinescu, aveau mari probleme penale.

Ion Dumitrache îi este alături în aproape toate afacerile, de la taxiuri (prima companie din Constanţa le aparţine) la farmacii, şi de la hoteluri la presă. Cei doi au evoluat împreună şi în politică. Felix Stroe, mult timp numărul trei în judeţ, după Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, este acum preşedintele PSD Constanţa şi cel mai puternic om din judeţ, iar de puţin timp a devenit şi ministrul Transporturilor. De asemenea, Cristina Dumitrache, fiica lui Ion Dumitrache, este deputat PSD la al doilea mandat. Pe lângă afacerile personale care l-au propulsat pe locul 297 în Top 300 Capital al celor mai bogaţi români, Felix Stroe s-a remarcat şi prin RAJA SA, regia de apă pe care o conducea din 2003 devenind cea mai mare astfel de structură regională din România. Statutul de om puternic îi este confirmat şi de obedienţa subalternilor de partid, care au denumit o stradă cu numele său, în comuna constănţeană Cumpăna. Milionarul pesedist se prezintă ca fiind un tip „foarte ferm, dur şi insensibil”. Calităţi care l-au ajutat, se pare, să ajungă printre cei mai bogaţi români, deşi face politică pentru cei săraci. 

×
Subiecte în articol: Felix Stroe