x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Paradă militară spectaculoasă la 99 de ani de la Marea Unire

Paradă militară spectaculoasă la 99 de ani de la Marea Unire

de Monica Cosac    |    30 Noi 2017   •   13:10
Paradă militară spectaculoasă  la 99 de ani de la Marea Unire
Sursa foto: DIANA OROS

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în toată țara, mâine, pe 1 decembrie, când vom aniversa 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Mii de militari din forţele terestre, din aviaţie şi marină şi peste 350 de mijloace tehnice vor defila în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală, iar la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I vor avea loc ceremonii militare şi depuneri de coroane şi jerbe de flori.

Cea mai aşteptată festivitate a anului, parada militară organizată în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României, va începe mânie, la ora 11.00, şi se anunță a fi una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, cu o desfăşurare impresionantă de forţe. În acest an vor participa aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), MAI şi SRI, cu peste 300 de mijloace tehnice (blindate, maşini de luptă, lansatoare de rachete) şi circa 50 de elicoptere si avioane. De asemenea, peste 300 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa la parada militară. Potrivit MApN, militarii străini vin din Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina. La parade militară este aşteptat şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Traficul rutier va fi restricţionat în zonă, între orele 04.00-16.00, iar RATB va modifica circulaţia mijloacelor de transport.

Tot în Bucureşti, începând cu ora 8.00, are loc o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Totodată, reprezentanţi ai Armatei României vor participa la întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

 

 

 

×