x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Secret Santa a ajuns și în sălile de clasă

Secret Santa a ajuns și în sălile de clasă

de Mariana Zaharia    |    18 Dec 2018   •   12:50
Secret Santa a ajuns și în sălile de clasă

Petrecerile-surpriză cu Moș Crăciun tind să ia locul serbărilor în școli. Dascălii încep să renunțe la obișnuitele momente, cu elevii spunând poezii sau cântând, și încearcă să se îndrepte spre modele aduse de afară, care le dau copiilor mai multă libertate. Cei care nu

Importată din învățământul occidental, petrecerea-surpriză pentru elevi este benefică, spun dascălii, pentru că implică foarte mult părinții. Învățătorii au nevoie de o colaborare cu reprezentanții copiilor pentru că sunt multe detalii de pus la punct, cum ar fi sala în care va avea loc un astfel de eveniment și cum ajung copiii acolo fără să pună prea multe întrebări ale căror răspunsuri să îi dea de gol pe cei mari.

Şi, pentru că nicio petrecere de Crăciun nu are farmec fără dulciuri - de cele mai multe ori, ornate cu brazi, steluțe sau îngeri, ca să se simtă atmosfera -, părinții ori apelează la cofetării, ori pregătesc chiar ei, în bucătăria de acasă, biscuiți şi prăjituri.

Lucian Radu are 31 de ani şi este actor. Absolvent al Facultății de Teatru, în sezonul de iarnă, el intră în pielea lui Moș Crăciun la petreceri de firme, acasă și, mai nou, la școală. „Moș Crăciun este o apariție de unitate, îi unește o dată pe an atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Este momentul acela când toți au regrete, dar au și visuri despre viitor, este momentul magic când se și aprinde un beculeț de încredere. Apariția lui Moș Crăciun îi capteză pe toți într-o bulă magică”, ne-a spus Lucian, atunci când l-am rugat să ne descrie reacțiile celor din jur în momentul apariţiei sale la petreceri.

Alți dascăli au pus în aplicare modelul Secret Santa, așa că, înainte de Crăciun, elevii trag la sorți în clase și află căruia dintre colegi îi vor face o bucurie.

„Cei mici sunt impresionați de gigantul în roșu și alb și îi oferă, cu toată încrederea, bucuria de a povesti, de a așterne în fața lui faptele bune și rele. Moș Crăciun este un fenomen”, spune Lucian Radu, actor

 

 

×
Subiecte în articol: secret santa scoala