x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt în 15 județe

Cod galben de vânt în 15 județe

08 Apr 2017   •   11:05
Cod galben de vânt în 15 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru 15 judeţe din zona Munteniei, Moldovei şi Dobrogei, valabile în următoarele patru ore şi jumătate. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:00, în judeţele Mehedinţi (zona joasă) şi Dolj se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge şi depăşi la rafală 55-65 km/h, în timp ce în zona de munte a judeţului Caraş-Severin, la altitudini de peste 1.800 de metri vor fi intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 80 - 100 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea. 

Tot până la ora 15:00, în zonele joase ale judeţelor Vrancea, Bacău şi Neamţ, dar şi în Iaşi, Vaslui, Botoşani şi Galaţi se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 km/h, izolat 70 km/h. 

Sub Cod galben de vânt puternic se va afla şi judeţul Tulcea, tot până la ora 15:00, iar până la ora 14:00 sunt avertizate zonele de munte ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În aceste judeţe, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 65-85 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea, adaugă Agerpres.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

×
Subiecte în articol: cod galben vant puternic