x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Austria - Excursie in paradisul cristalelor

Austria - Excursie in paradisul cristalelor

de Iohanna Onaca Purdea    |    04 Iun 2006   •   00:00
Austria - Excursie in paradisul cristalelor

Turistii care aleg o vacanta in Austria se pot delecta cu o vizita in lumea stralucitoare a cristalelor Swarovski.

Austria este o destinatie minunata si pentru vara, nu numai pe perioada iernii. Fie ca optati pentru un circuit prin Europa sau pentru o vacanta la munte, regiunea de vest a Austriei, Tirol, este o zona pe care merita sa o includeti in planul de vacanta.

MUZEU. Una dintre atractiile Tirolului o reprezinta muzeul si parcul dedicat faimoaselor cristale Swarovski. Wattens, o mica localitate de langa Innsbruck, este de fapt leaganul lumii fantastice a cristalelor. Aici a inceput, in 1895, povestea de succes a bijuteriilor marca Swarovski, renumite astazi in intreaga lume. Astazi, cele doua muzee ("Lumea Cristalelor", din Wattens si "Crystal Gallery", din Innsbruck), aflate doar la cativa kilometri unul de celalalt, atrag sute de mii de turisti pe an. "Lumea Cristalelor", un muzeu subteran, se intinde pe o suprafata de 8.000 de metri patrati si cuprinde mai multe incaperi unde vizitatorii pot admira pretioasele exponate. Planeta cristalelor, Domul (o cupola cu 590 de oglinzi), teatrul de cristal (o lume plina de miscare, culoare si mister), pasajul de gheata, galeria, padurea de cristale sau globul de patru metri inaltime, care intruchipeaza istoria evolutiei, eliberand spiritul cristalelor, sunt numai cateva dintre surprizele care uimesc vizitatorul. Deasupra muzeului este amenajat un parc in aer liber, unde turistii se pot "pierde" intr-un labirint de verdeata sau pot vizita gradina alpina, cu plante specifice zonei. Biletul de intrare costa opt euro de persoana sau sapte euro, daca sunteti intr-un grup. De la deschiderea muzeului, in 1995, anul 2004 a fost cel mai "glorios" - nu mai putin de 720.000 de turisti straini au pasit in "Lumea Cristalelor", lasandu-se sedusi de stralucirea pietrelor.

GALERIA CU STELE. In zona veche a orasului Innsbruck se afla Galeria Cristalelor, cu cel mai mare magazin Swarovski din lume, adapostit intr-o cladire din secolul al XV-lea. Pe cele trei niveluri, compania prezinta ultimele tendinte ale gamei de produse multifatetate care cuprinde obiecte de cristal, decoratiuni, bijuterii si moda. Una dintre noutatile acestui muzeu este "Winter Wonderland", un "poem artistic" de iarna creat de designerul olandez Tord Boontje. Expozitia, deschisa publicului in luna mai, consta intr-un minunat peisaj de iarna realizat in principal din cristale, cu scene stralucitoare in care pretioasele stele sunt puse in valoare.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie cristalelor