x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii SUPERLATIVELE MAPAMONDULUI. Top 8 cele mai frumoase PEISAJE DE IARNĂ din lume (galerie FOTO)

SUPERLATIVELE MAPAMONDULUI. Top 8 cele mai frumoase PEISAJE DE IARNĂ din lume (galerie FOTO)

11 Ian 2017   •   09:48
SUPERLATIVELE MAPAMONDULUI. Top 8 cele mai frumoase PEISAJE DE IARNĂ din lume  (galerie FOTO)

Iarna este anotimpul cu un farmec aparte... iar atunci când asupra lumii plutesc flori albe de nea, care își încheie zborul feeric pe crengile copacilor şi pe fața neagră a pământului, totul capătă un aer de poveste. Mantia magică de argint, peisajele sculptate în gheață, dantela grandioasă pe care numai omătul de un alb imaculat o poate crea, face din cel mai anost loc de pe pământ un colț de basm.

În ultima vreme, când evocăm iarna ne gândim la drumuri blocate, la trenuri anulate și la alte intemperii care ne fac viața mai grea. Însă imaginea spectaculoasă a iernii are un loc aparte în sufletul fiecăruia dintre noi, aievea ca în vremurile copilăriei. Aceasta întruchipează o imagine unică, în care natura ne apare ca o zâna albă ce așterne flori de gheață la ferestre și ne vorbește despre bucuria de a trăi.

Acestea sunt cele mai spectaculoase destinații de iarnă din lume, pe care vă invităm să le descoperiți, prin intermediul celor mai frumoase peisaje și imagini.

1. Hallstatt – Austria

Hallstatt este o stațiune turistică montană din zona austriacă Salzkammergut, situată pe malul sudic al lacului Hallstattersee, fiind considerată de mulți drept unul dintre cele mai pitorești orășele-port la un lac de munte. Peisajele de vis de aici ating apogeul iarna, când totul îmbracă o mantie albă.

2. Insula Utö – Finlanda

Utö, insula locuită a Finlandei localizată în punctul cel mai sudic, este un loc neobişnuit de frumos, mai ales în timpul iernii.

3. Parcul Național Gran Paradiso – Italia

Urmărește mai departe AICI

Te-ar mai putea interesa si:

×