x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanțe cu 50% mai ieftine la început de an

Vacanțe cu 50% mai ieftine la început de an

de Oana Portase    |    05 Ian 2017   •   19:00
Vacanțe cu 50% mai ieftine la început de an
Sursa foto: bennymarty/Getty Images/iStockphoto

Luna decembrie este una dintre cele mai scumpe din an când vine vorba de prețurile pachetelor pentru vacanță, chiar dacă le achiziționăm din timp. Apetitul românilor pentru destinații exotice este tot mai mare de la an la an, iar târgurile de Crăciun din marile capitale europene au devenit foarte populare. Doar că nu toți românii sunt dispuși să scoată bani mulți din buzunar pentru vacanțele de sărbători și profită de ofertele din ianuarie. Primele luni din an vin cu ieftiniri spectaculoase pentru toate categoriile, iar turiștii pot achiziționa acum vacanțe și cu 50% mai ieftine.

 

Start la city break-uri în 2017

În rândul tinerilor, escapadele de câteva zile prin orașele din Europa rămân cele mai populare. Agențiile vin pentru această categorie de turism cu oferte foarte bune, iar majoritatea pachetelor au ieftiniri chiar și de 50%.“Dacă luna decembrie este cea mai aglomerată și scumpă lună pentru călătorii, primele luni ale noului an aduc prețuri accesibile la city break-uri și călătorii cu avionul. Cel mai ieftin city break pentru perioada următoare este la Roma unde, pentru un pachet de avion și două nopți de cazare turiștii vor plăti de la 82 euro de persoană. Și Veneția are un preț foarte bun, de la 99 euro/persoană pentru avion și cazare trei nopți la un hotel de 3 stele. Destinații europene precum Milano, Florența, Amsterdam, Madrid și Londra sunt disponibile în pachetele de city break la prețuri sub 150 euro/persoană”, spun reprezentanții vola.ro

 

City break-urile sunt cele mai căutate pentru că este perioada în care prețurile scad, marile orașe care au fost luate cu asalt pentru piețele de Crăciun și pentru Revelion vin cu discount-uri de 30-40%. Ciprian Enea, consultant turism

 

 

Oferte de nerefuzat

Roma – de la 90 de euro (-50%)

Milano – de la 109 euro (-50%)

Veneția – de la 109 euro (-50%)

Barcelona – de la 179 de euro (-50%)

Londra – de la 159 de euro (-50%)

Florența – de la 139 de euro (-40%)

Amsterdam – de la 159 de euro (-50%)

Lisabona – de la 189 de euro (-40%)

Madrid – de la 129 de euro (-40%)

Valencia – de la 179 de euro (-40%)

Praga – de la 209 euro (-40%)

Paris – de la 159 de euro (-50%)

 

Revelionul Ospătarilor şi Craciunul pe stil vechi

Cei care sărbătoresc Revelionul Ospătarilor sau Crăciunul pe stil vechi reprezintă altă categorie care beneficiază de reduceri masive la început de ianuarie. Cazările și mesele festive în stațiunile de munte sau în cele balneoclimaterice sunt mult mai ieftine în această perioadă pentru că și cererea este mai mică față de perioada sărbătorilor din decembrie. Hotelierii pregătesc pachete speciale și pentru turiștii care vin din Republica Moldova pentru aceste sărbători. Este o tradiție deja pentru moldoveni să vină la noi în țară pentru a petrece sărbătorile la munte sau la băi.

 

Vacanță la schi la prețuri mici

Românii iau cu asalt și pârtiile de schi din țară sau de la vecinii bulgari. Cei care au avut răbdare și și-au petrecut luna decembrie acasă, cu familia, găsesc acum vacanțe mai ieftine. Chiar și pentru pârtiile din Austria există oferte reduse față de luna trecută. Astfel, ofertele pentru Austria pornesc și de la 230 de euro de persoană pentru şapte nopți de cazare și mic-dejun inclus, iar pentru Bansko ofertele pornesc și de la 170 de euro de persoană pentru o vacanță de șapte nopți la un hotel de patru stele.

 

Oferte pentru schiori

Bansko – 7 nopți

Hotel 4 stele 177 euro/persoană

Hotel 4 stele 193 euro/persoană

Hotel 5 stele 265 euro/persoană

Austria – 7 nopți

Pensiune – 244 euro/persoană

Hotel 4 stele – 358 euro/persoană

Hotel 4 stele – 435 euro/persoană

 

Shopping în Dubai

Românii care au făcut economii în luna decembrie, se pot bucura din plin la Dubai Shopping Fest la începutul acestui an. Vacanțele exotice au reduceri și ele de până la 50%. “Există mulți turiști care fac economiile cele mai însemnate pentru o vacanță exotică și în loc să meargă într-o vacanță de Revelion care costă 2.000 și ceva de euro pentru un pachet de două persoane, dupăsărbători plătesc 1.000 și un pic de euro pentru două persoane. Pachetul cuprinde cazare de 7 nopți la hotel de 3 stele, mic dejun sau demipensiune, transport cu avionul, transfer la hotel și alte taxe incluse.”, spune Ciprian Enea.

 

Dubai Shopping Fest este un produs tradițional pentru acest oraș și a fost conceput să atragă cât mai mulți turiști pe vremea când nu avea așa multe obiective spectaculoase. Însă odată cu trecerea timpului, întreg Dubaiul a devenit un loc fenomenal și tot mai vânat de români.

 

Dubai Shopping Fest și-a deschis porțile pe 26 decembrie și va ține până pe 28 ianuarie 2017. Pe parcursul celor cinci săptămâni, organizatorii au pregătit numeroase surprize pentru turiști. În anumite perioade, reducerile la marile brandurivor fi și de 90%, se vor organiza concursuri la care se pot câștiga sesiuni de cumpărături în valoare de aproape 13.000 de euro, plus multe alte premii. Și pentru că shopping-ul poate fi obositor, festivalul este pregătit cu zone de distracție și de mâncare.

 

“În ultima vreme atracțiile turistice din Dubai depășesc atracțiile de shopping. Sunt din ce în ce mai mulți români care merg acolo să se bucure de atmosfera urbanistică. Majoritatea vizitează Burj Khalifa, merg la mallurile impresionante și în zonele de excelență. Românii pot vizita faimosul acvariu intrat în Guinness Book, fântâna cântătoare, zona din centrul vechi.”, mai spune Ciprian Enea.

 

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume. Are 829,84 metri și este de fapt un complex cu hoteluri de lux, un mall, un lac artificial. Panorama oferită este cu adevărat grandioasă.

 

Dubai Shopping Fest și atracţiile orașului

Dacă intenționați să luați cu asalt Dubai Shopping Fest, atunci merită să treceți și pe la celelalte obiective ale luxosului oraș. Insulele Palmier sunt și ele faimoase și reprezintă un arhipelag artificial, cu locuri de cazare. Doar ca să vă clătiți ochii, puteți trece prin Dubai Waterfront, zona destinată locuințelor pentru familii bogate și turiștilor cu mulți bani în conturi. Linia de coastă a Dubaiului s-a mărit cu 70 de kilometri datorită acestui proiect.

 

Burj Khalifa mai găzduiește și cel mai mare mall din lume: Dubai Mall, cu 1.200 de magazine. La rândul său, Dubai Mall cuprinde cel mai mare acvariu suspendat din lume, un patinoar și cinematografe. Aproape toată lumea a auzit și de faimoasa fântână cântătoare.

 

Fântâna Dubai aruncă apa până la 30 de metri înălțime și oferă un spectacol asigurat de 6.600 de lumini, 25 de proiectoare colorate și muzică.

 

 

ALTE ATRACȚII ÎN DUBAI

Parcul acvatic Wild Wadi

Muzeul Dubai

Fortăreața Fujairah

Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi

Muntele Jebel Hafeet

 

Pregătiri pentru concediile viitoare

Primele luni din 2017 reprezintă și momentul perfect pentru a ne achiziționa vacanțele mult visate pentru vară sau toamnă la prețuri mai mult decât bune. Pachetele de early booking au și ele reduceri de 45-50%. Avem avantajul de a plăti vacanțele exotice în rate, la agenție, fără dobândă și mai avem luxul de a ne alege hotelul mult visat și toate facilitățile pe care le dorim. Ofertele pentru Grecia, Bulgaria și Turcia se epuizează rapid, fiind preferatele turiștilor români când vine vorba de vară.

 

Idei pentru vacanțe ieftine

Poate că ați cheltuit mult de sărbători și nu vă permiteți Dubai, dar o fugă în apropierea țării tot puteți da ca să vă bucurați de timpul liber. Puteți descoperi capitala vecinilor bulgari cu bani puțini. Aveți multe obiective interesante de vizitat în Sofia, printre care Catedrala Alexander Nevsky, Grădina Borisova sau puteți da o fugă la munte, în faimoasele stațiuni de schi bulgare, pentru că distanța nu este mare. Podgorica din Muntenegru este momentan o comoară nedescoperită de mulți turiști. Orașul are o frumusețe mediteraneană aparte și este încărcat de o istorie bogată și interesantă.

 

×