x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber FOTO + VIDEO. Copii instituționalizați, îndrumați spre judo

FOTO + VIDEO. Copii instituționalizați, îndrumați spre judo

de Adrian Munteanu    |    25 Iul 2019   •   14:59
FOTO + VIDEO. Copii instituționalizați, îndrumați spre judo

Clubul Sportiv Școlar numărul 5, din Sectorul 4, a devenit o casă a viitorilor campioni judoka, sportivi aleși din rândurile copiilor instituționalizați.

Între Clubul Sportiv Școlar nr. 5 (CSS 5) și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 4, există un protocol de colaborare în baza căruia copiii instituționalizați din sectorul 4 fac cursuri gratuite de judo. Un sport deloc ieftin, dacă ne gândim doar la valoarea kimono-urilor care trebuie purtate atât la antrenamente, cât și la competiții.

Parteneriatul a inclus în primă fază înscrierea a 25 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, fete și băieți, fiind preconizată aducerea a încă 20 de copii la cursuri, sub îndrumarea sensei Cristian Pintrijel, directorul clubului, și sensei Marian Maria.

Săptămâna aceasta a avut loc o demonstrație a copiilor, care și-au etalat cunoștințele acumulate în cele șase luni de când au început cursurile de judo.

„Acești copii pot reprezenta un extraordinar bazin de talente ce ar putea fi speculat la maximum de cluburile sportive, indiferent de disciplină.”

Cristina-Georgiana Neacșu, director general-adjunct al DGASPC sector 4

„Acest proiect dintre CSS 5 și copiii instituționalizați este unul foarte bun pentru copii. Ei se află în amplasamente de tip familial. Cei de la CSS 5 ne pun la dispoziție aceste antrenamente gratuite și cunoștințele lor”, a explicat directorul general-adjunct al DGASPC sector 4, Cristina-Georgiana Neacșu. „Am început acest proiect cu DGASPC sector 4 cu scopul de a-i implica pe copii într-un proces instructiv educativ. Ca orice activitate, implică și niște costuri, pe care am dori să le acoperim și cu sprijinul companiilor, iubitorilor acestui sport. Judo este un sport olimpic, unde România a avut rezultate bune. Deocamdată trecem printr-un moment mai greu, dar investim pentru a avea rezultate pe viitor”, spune sensei Marian Maria. Sensei Cristian Pintrijel, directorul CSS 5, anunță deja pasul către performanță: „La sfârșitul lunii septembrie îi vom duce într-un cantonament, la mare, iar la toamnă e posibil să-i înscriem și la anumite competiții organizate în București”.

„Este mai disciplinat și mai ordonat. Băiețelul pe care-l am în grijă vrea să devină polițist și judokan.”, asistent maternal

Proiectul implică cheltuieli substanțiale, ce pot fi susținute și din exterior, de sponsori ce pot vedea în copiii de azi campionii de mâine.

În cadrul programului, este preconizat ca pe viitor, la antrenamente, copiii să aibă ocazia să cunoască legende ale acestui sport, pe care deja îl îndrăgesc, să se fotografieze alături de marii campioni, să-și procure amintiri de neuitat. Printre cei vizați se numără Alina Dumitru, Corina Căprioriu sau Adrian Croitoru.

 

×
Subiecte în articol: judo copii institutionalizati