x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cel mai talentat tânăr designer al Europei este o româncă (VIDEO)

Cel mai talentat tânăr designer al Europei este o româncă (VIDEO)

de Istvan Deak    |    04 Iul 2013   •   19:17
Cel mai talentat tânăr designer al Europei este o româncă (VIDEO)

O creatoare de modă româncă, Ioana Ciolacu Miron, a primit premiul pentru cel mai talentat tânăr designer al Europei în cadrul Berlin Fashion Week 2013, relatează berlin.de.
Ioana a fost aleasă chiar de Stella McCartney, fiica celebrului Paul McCartney, membru al legendarei trupe Beatles, care a şi condus juriul concursului. DFT este o competiţie de modă care sprijină noile talente, oferindu-le o platformă de lansare şi sprijin din partea industriei. Organizată din 2009 de Peek & Cloppenburg, DFT a ales-o ca mentor în anul acesta pe Stella McCartney.

Competiţie serioasă
Cea de-a cincea ediţie a competiţiei Designer for Tomorrow a atras 350 de creatori tineri din toată Europa, cinci dintre ei fiind admişi în finala desfăşurată miercuri la Berlin, într-un cort ridicat în imediata vecinătate a Porţii Brandenburg.
Pentru Ioana Ciolacu Miron urmează un an intens, în timpul căruia va trebui să combine designul cu clădirea propriei afaceri, misiunea din urmă fiindu-i susţinută de un "advisory bord" compus din experţi ai organizatorilor competiţiei pe care tocmai a câştigat-o.
Aboslventă a Universităţii de Arte Frumoase din Bucureşti şi a London College of Fashion, designerul român, născută în 1982 şi rezidentă, de un an, în capitala britanică, a propus o colecţie intitulată Paradox, inspirată din propria-i personalitate, din emoţiile prin care trece sau din ambientul în care trăieşte, pe care le răstoarnă, pentru a concepe, apoi, tocmai opusul.


×
Subiecte în articol: Ioana Ciolacu Miron design vestimentar