x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Un 2017 verde din cap până în picioare

Un 2017 verde din cap până în picioare

de Georgiana Ionita    |    13 Ian 2017   •   17:41
Un 2017 verde din cap până în picioare
Sursa foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi al sistemelor de culori, a anunţat că „verdele proaspăt“ Greenery este culoarea anului 2017. Dacă anul trecut rozul-cuarţ și albastrul-seren dictau trendul în materie de modă, design și frumusețe, anul acesta specialiștii anunță o revoluție vizuală în care verdele va fi personajul principal.

În 2016, Pantone a desemnat rozul-cuarţ şi albastrul-seren drept culorile oficiale ale anului și le-a descris drept „culori primitoare, care ne îndeplinesc dorinţa de siguranţă şi securitate“. Anul acesta, experții au ales o culoare prin care încearcă să atragă atenţia asupra climatului politic global destul de turbulent din ultima perioadă. „Culoarea aceasta aduce o notă răcoritoare şi impune nevoia de a explora, de a experimenta şi de a reinventa“, arată reprezentanţii Pantone.

Greenery este o combinație între verde și galben, o nuanță vie, pe care o regăsim în natură, primăvara, dar pe care, potrivit specialiștilor, o vom găsi și în toate magazinele în sezonul ce va urma.

“Ușor de combinat, acestă nuanță de verde se potrivește atât brunetelor, cât și blondelor, punând în evidență tenul, culoarea ochilor și a părului. Și roșcatele pot purta Greenery. Sunt foarte puține nuanțe cu care nu aș asorta acest tip de verde. Un exemplu ar fi roșu permanent. Ar fi un mix îndrăzneț între două nuanțe complementare. Însă, spre deosebire de nuanțele ce s-au purtat sezoanele trecute: serenity blue, rose quartz sau marsalla, Greenery este mult mai ușor de asortat, purtat și acceptat în garderoba femeilor”, explică Alexandra Calafeteanu, designer vestimentar și fashion editor.

În schimb, analistul de modă Alin Gălățescu este sceptic în ceea ce privește propunerea Pantone pentru 2017 și nu crede că Greenery va avea același impact asupra modei din România, cum a avut-o marsala în 2015. “Marsala li s-a părut cool româncelor. Verdele nu incită”, spune criticul.

Culorile de anul trecut, roz-cuarţ și albastru-seren au avut un impact major și în industria de beauty, unde s-a creat un adevarat trend al șuvițelor colorate. Potrivit specialiștilor, și culoarea lui 2017 va avea acelasi succes. “În opinia mea, amestecul dintre o culoare caldă și una rece creează starea de echilibru perfect și armonizează. Privind în jurul nostru, cred că toți avem nevoie de echilibru și armonie. Impactul Greenery în industria frumuseții, sigur este de bun augur, mai ales după invazia de șuvițe roz și albastre de anul trecut. Nu toată lumea va fi de acord cu acest trend, dar eu, personal, sunt nerăbdător să fiu surprins de tot ce este nou și sunt convins că vom fi martorii unui nou val de șuvițe colorate, de data aceasta în nuanțe verzi și galbene”, spune hairdresserul Florin Harsan.


Institutul Pantone determină culoarea anului prin cercetarea și studierea tendinţelor modei, dar şi prin analiza produselor deja existente. Predicţiile oferite de institut influenţează întreaga industrie a modei, de la retailerii mondiali până la designeri, care se adaptează standardelor.
 

„Emblematic în ceea ce priveşte noile începuturi, PANTONE 15-0343 Greenery este o nuanţă de verde cu tentă gălbuie care evocă primele zile de primăvară, când natura revine la viaţă. Această culoare ilustrează imaginea copacilor bogat înverziţi şi aerul luxuriant al naturii în plină viaţă. Atributele încurajatoare ale verdelui Greenery ne îndeamnă să tragem aer adânc în piept pentru a inspira o doză mare de oxigen, făcându-ne să ne simţim revitalizaţi”, se arată în comunicatul de presă de pe site-ul companiei Pantone.
 

×