x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Distracție în vremea frigului

Distracție în vremea frigului

de Oana Portase    |    04 Feb 2017   •   04:00
Distracție în vremea frigului
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Frigul nu pare să se dea bătut și vom mai avea parte de temperaturi negative în perioada următoare, în anumite zone ale țării. Asta nu înseamnă că trebuie să stați în case sau să vă petreceți timpul liber afară, în frig. Vă puteți distra la fel de bine într-un loc protejat de gerul năprasnic. Karting în interior, poligon de tragere acoperit sau o fugă la băi termale sunt câteva sugestii să scăpați de plictiseală și de frig.

Motoare turate la maxim

Kartingul este una dintre cele mai accesibile forme de motorsport pentru toți amatorii de senzații tari. Oricine poate trăi experiența unei curse reale și să simtă adrenalina. Kartingul de agrement te scoate oricând din plictiseală și, în același timp, potolește din setea de competiție. Pistele de circuit nu sunt doar în aer liber, halele fiind alternativa pentru vremea rece. Nu ai nevoie de permis de conducere sau abilități speciale de pilotaj. Doritorii primesc echipamentul necesar, inclusiv casca de protecție, iar înainte de a prelua kartul vor avea parte și de un instructaj la fața locului. Mâinile pe volan, ochii înainte și atenție maximă! Karturile prind viteze de peste 40 de kilometri/oră, iar circuitele nu sunt chiar ușoare. Puteți alege și karturi ceva mai puternice, unele putând atinge 70 de kilometri/oră, în funcție de greutatea pilotului. Un circuit de karting cuprinde viraje lente, de viteză, ace și linii drepte. Sporturile cu motor sunt ceva mai scumpe față de alte activități, dar merită din plin. Pentru un circuit de aproximativ 10 minute veți plăti cam 45 – 50 de lei. Unii dintre cei mai mari piloți de Formula 1 au fost descoperiți la karting, printre aceștia Michael Schumacher sau Sebastian Vettel. Dacă vă îndrăgostiți de karting, atunci veți putea să vă înscrieți și la competiții între amatori.

 

CÂT COSTĂ KARTINGUL

10 minute – 45 de lei

Curse de competiții 55 – 120 de lei

Copii – 30 – 50 de lei

 

Punct ochit, punct lovit!

În weekend, unii se relaxează, alții își descarcă nervii. Fiecare dintre noi și-a imaginat măcar o dată că se află într-un film de acțiune și trage cu pistolul. Putem să ne îndeplinim visul foarte ușor la un poligon de tragere sau doar să eliberăm puțin din energia acumulată în timpul săptămânii. Nu e nevoie de permis pentru a trage cu arma la poligon, însă atenția maximă este esențială. Trebuie să ascultați îndeaproape tot ce spune instructorul. Înainte de a intra în sala de tragere, veți primi ochelari de protecție și căști, poligoanele punând la dispoziție și o gamă variată de modele de arme. În unele săli puteți plăti intrarea, închirierea armei și cartușele separat, în timp ce altele oferă pachete complete. Dacă nu știți ce armă să alegeți, cei de la poligon vă vor îndruma să faceți alegerea bună. De obicei, există pachete pentru cei fără experiență.

CÂT COSTĂ SĂ TRAGI CU PISTOLUL

O sesiune de tragere – aproximativ 100 de lei

Pistol 9 mm, 25 de cartușe, 1 țintă, jumătate de oră – 140 de lei

Revolver, 25 de cartușe, 1 țintă, jumătate de oră – 150 de lei

Pistol Colt, 25 de cartușe, 1 țintă, jumătate de oră – 170 de lei

Pistol Colt, 50 de cartușe, 2 ținte, jumătate de oră – 270 de lei

Pistol Glock, 25 cartușe, 2 ținte, jumătate de oră – 270 de lei

Dispozitiv Roni + Glock, 50 de cartușe, 2 ținte, jumătate de oră – 320 de lei

*toate sesiunile de tragere se desfășoară cu instructor

 

La băi, în plină iarnă

Cei care nu vor senzații tari se pot relaxa o zi întreagă în ape calde. Nu trebuie să vă luați o vacanță ca să ajungeți la băi termale. România este o țară bogată în astfel de băi și este foarte ușor să dați o fugă de o zi într-o stațiune aflată în apropiere. Lângă Timișoara, Cluj-Napoca sau București, peste tot veți găsi câte o oază de relaxare. Și bucureștenii pot evada, de aproape un an de zile, în cel mai mare complex de băi termale din Europa. Temperatura din interior este mereu de 30 de grade Celsius, iar cea a apei de 33 de grade Celsius. Complexul are o suprafață totală de 250.000 de metri pătrați, din care 30.000 sunt acoperiți, și o adevărată grădină botanică. În interior se află piscine calde, sute de palmieri, peste 800.000 de plante, baruri în piscine și restaurante. Nu lipsesc nici piscinele exterioare la care aveți acces chiar și când e ger de crapă pietrele.

 

×