x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Intră în lumea Creative Learning

Intră în lumea Creative Learning

de Oana Portase    |    08 Apr 2016   •   12:15
Intră în lumea Creative Learning

Într-un colț al Internetului, după o scurtă căutare, am descoperit minunata lume Creative Learning. Este locul unde se îmbină imaginația, lucrul manual și relaxarea. Platforma trece de lumea on-line-ului și pune la dispoziție pasionaților de frumos mai multe workshop-uri din diverse domenii. De la cursuri de ceramică sau graphic design, până la croșetat sau nutriție. Cursurile sunt menite să îi ajute pe cei care au o pasiune să o pună în practică și chiar să câștige bani într-un domeniu nou.

“Creative Learning este școala de cursuri creative, practice și interactive, care îți dă idei despre cum să te reinventezi profesional. Proiectul a fost lansat în 2013 de Designist.ro, lider de opinie pe zona de design, arhitectură și industrii creative în online-ul românesc. Cursurile Creative Learning se adresează unei comunități de oameni creativi, deschiși către nou, atât celor care au pasiuni și doresc să și le cultive, cât și celor care doresc să și le transforme într-o profesie sau să se specializeze în profesia lor. Cursurile sunt susținute de profesioniști de top, pe care noi, fondatorii proiectului, îi cunoaștem și datorită colaborării cu platforma Designist.ro, și al căror portofoliu îi recomandă drept specialiști în domeniul în care activează și predau”, spune Elis Popescu, coordonator proiect.


La Creative Learning, cursurile sunt interactive, iar abordările neconvențiale. Profesorii de aici pun accent pe dialog și pe metode alternative de a învăța un lucru nou. Cei care se gândesc serios să câștige bani într-un domeniu nou pot opta pentru cursurile de lungă durată, care se țin seara și în weekend sau pentru training-uri intensive, în weekend, care ajung până la cinci ședințe. Creative Learning organizează în fiecare an două sesiuni de cursuri: primăvară-vară și toamnă-iarnă. Cursurile de primăvară au început deja în luna martie, iar luna aprilie vine cu mai multe workshop-uri surpriză.

Învață să modelezi ceramica


Pășește în lumea minunată a obiectelor de ceramică la cursul susținut de designerul ceramist Mădălina Teler, creatoarea www.deceramica.ro.


“Povestea mea ceramică a ȋnceput în iarna lui 2012, ca o provocare pentru mine şi colegul meu de atunci, Ion Cojocaru, cu trei săptămȃni ȋnainte de sărbători. Provocarea era să facem 400 de clopoţei, fini, decorativi. Am finalizat aproape 300 și nu am rămas cu niciunul. Atunci am avut prima ocazie să inventez şi să realizez multe decoruri. Îmi plac mult liniile şi am o sensibilitate pentru orice lucru decorativ ce conţine linii. Cele care mă inspiră le reintrepretez pe copoţei şi le folosesc ȋn decorul vaselor mele. Mă gȃndeam de mult să pornesc ceva din pasiunea pentru ceramică ȋnsă nu aveam destul curaj. Clopoţeii au adus un feedback minunat şi multă ȋncredere, suficient ca ȋn martie, anul următor, să investesc ȋntr-un cuptor şi să ȋncep experimentele cu vasele”, povestește Mădălina Teler pentru Jurnalul Național.

La cursul de ceramică de la Creative Learning înveți să faci un obiect de la A la Z, fără să sari etapele. “Spre deosebire de alte cursuri unde iei contact doar cu una dintre etapele procesului – cel mai adesea cu pictura pe obiectele ceramice – în cele trei workshop-uri de weekend afli foarte multe despre tehnicile, materialele și instrumentarul de care ai nevoie pentru a crea design de obiect ceramic. Și le pui, pe toate, în practică”, explică Elis Popescu.

CURSUL DE CERAMICĂ
Începe pe 23 aprilie
Trainer Mădălina Teler
3 workshop-uri de weekend (câte 4 ore)
Întâlnire de final
Maximum 10 cursanți
278 de euro/2 rate

Descoperă Graphic Design-ul


Dacă ești începător în graphic design sau vrei să te perfecționezi, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști de la noi te va ajuta să înveți tot ce ai nevoie. “Este un curs pe care îl recomandăm graficienilor la început de drum, antreprenorilor și celor al căror job implică să dea feedback pe creații vizuale. La rândul nostru, l-am urmat și ne-a ajutat mult în reevaluarea mai corectă a lumii vizuale în care trăim”, mai spune Elis Popescu pentru Jurnalul Național.

“Consumăm zilnic enorm de mult design grafic, iar în România avem de-a face cu un bazar vizual plin de exemple negative. Criteriile de evaluare a graphic design-ului sunt utile oricui, fie că produce sau foloseşte design-ul. În final, eşti ceea ce alegi”, explică Alexe Popescu, trainer.

Cursul de Graphic Design este unul dintre cele mai interactive, care-i implică pe cursanți să participe cu feedback și sugestii, spun cei de la Creative Learning.

CURSUL DE GRAPHIC DESIGN
Începe pe 21 mai
Trainer Alexe Popescu
4 workshop-uri intensive (weekend)
Maximum 15 cursanți
260 de euro/2 rate

Croșetatul e cool!

Croșetatul și tricotatul sunt din nou la modă și ne pot ajuta să realizăm obiecte decorative cu totul deosebite. La începutul verii, vă puteți înscrie la Cursul de Textil de la Creative Learning, care este susținut de designerul Erika Popliceanu, creatoarea brandului textil simple.knits.

“Pentru că să croștezi e din nou cool, de ceva vreme ne doream să învățăm cum putem crea obiecte home & deco croșetate. Visam la abajururi și pleduri decorative, a căror textură să ne încălzească suav decorul și să aibă o amprentă personală. Cu siguranță multe dintre voi mai știu să croșeteze, de pe la orele de lucru manual din școală. Dar cum transformi know how-ul (de multe ori aproape uitat) în design de obiect și accesorii cu twist contemporan, ce dau un refresh ușor nostalgic spațiului tău?”, mai explică Elis Popescu, coordonator de proiect.


De la joacă, la pasiune

“Croșetez și tricotez de la 10 ani. Atunci am făcut prima bentiță albă, pentru școală. N-am purtat bentiță pentru că aveam părul scurt și nu-i vedeam rostul, dar ea completa uniforma. Am continuat însă să fac bentițe. Apoi pulovere, căciuli, fulare, genți. Am creat bijuterii de autor, tot croșetate, pe care le-am expus cu succes la evenimente și târguri de design. A fost de-atunci un joc continuu de-a firul, textura și culoarea, și din jocul ăsta ieșea mereu ceva special. Special pentru mine. Iar de la accesoriile de purtat am trecut, de câțiva ani, la accesoriile home & deco”, povestește Erika Popliceanu pentru Jurnalul Național.

CURSUL DE TEXTIL
Începe pe 4 iunie
Trainer Erika Popliceanu
4 workshop-uri intensive
Maximum 15 cursanți
220 de euro/2 rate
    
Cursuri și la Cluj-Napoca

În curând, pe cei de la Creative Learning îi vom putea găsi și în alte colțuri ale țării. “Noutatea acestui an este că suntem în discuții să ducem cursurile Creative Learning și la Cluj. Este orașul din care au venit cele mai multe cereri, după București, bineînțeles. Prin urmare, în curând vom anunța și calendarul cursurilor ce vor avea loc în acest an în Cluj-Napoca”, mai spune Elis Popescu, coordonator proiect.

×
Subiecte în articol: cursuri creative