x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Lumea misterelor coborâte din filme

Lumea misterelor coborâte din filme

de Oana Portase    |    29 Noi 2016   •   20:30
Lumea misterelor coborâte din filme

Fenomenul “escape rooms” a explodat în ultimii ani în țara noastră. Doar în București există peste 50 de camere de evadat cu sute de scenarii, pentru toate gusturile. Sunt afaceri de succes pentru cei care au profitat de dorința românilor de a intra în scenariile unor filme și de a simți pe propria piele ce înseamnă să dezlegi un mister contracronometru: scapă de criminalii în serie, ajută-l pe profesorul Robert Langdon să dezlege codul lui Da Vinci, descoperă pentru ce organizație secretă lucrează spionul din echipa ta sau dă testul final pentru a deveni un agent FBI.

 

Primele camere de evadare apărute în țara noastră aveau un design simplu și se bazau mai mult pe jocuri de logică. În timp, scenariile au evoluat, iar acum participanții se simt ca într-un film, iar recuzita folosită este tot mai sofisticată.

 

Cele mai grele camere de evadare din București

La The Escape ai căzut pradă criminalului în serie Jigsaw și te trezești alături de prietenii tăi într-o baie murdară lângă un cadavru. Sunteți legați cu lanțuri la picioare și aveți 60 de minute la dispoziție să vă salvați. Tot la The Escape sunteți trași într-un vis întunecat de-al celebrului Freddy Krueger și trebuie să evadați cât mai repede sau puteți pleca într-o vânătoare de vrăjitoare la fel ca Vin Diesel în filmul The Last Witch Hunter.

Captive Escape Room

Celebrul personaj al lui Tom Hanks din Codul lui Da Vinci vă invită la o aventură plină de mistere și pericole. Trebuie să aflați un secret al unui important mason aflat pe patul de moarte. Camera este mecanizată și are o poveste captivantă. Tot la Captive Escape Room, vă puteți trezi într-o cameră plină de simboluri ciudate după ce ați participat la o ședință de incantație. Ați ajuns într-o realitate obscură și trebuie să înțelegeți lumea simbolurilor oculte pentru a scăpa.

Throne Room

Nebunia Game of Thrones nu a ocolit nici lumea camerelor de evadat. Drumul spre Tronul de Fier trece prin Camera Tronului, unde ai parte de ultimele provocări pentru a dovedi că vei fi un rege demn pentru cele 7 regate.

Descoperă agenția Obscuria din Brașov

Dacă ești din Brașov, ai ocazia să fii recrutat de Obscuria pentru a deveni agent secret. Intri în lumea secretă de la Internal Affairs și trebuie să descoperi pentru cine lucrează agentul dublu infiltrat în echipa ta. O lume plină de secrete și spionaj militar la cel mai înalt nivel.

Misterul din garsoniera nr. 113 și Crime Scene ‘95

În camerele ParaPark din Cluj nervii vă sunt întinși la maxim. Veți fi închiși în garsoniera unui proprietar cu o minte bolnavă, care duce un război psihologic cu vecinii săi. Trebuie să suportați ticăitul ceasului, freamătul pașilor, scârțâitul ușilor și să evadați cât mai repede  din garsoniera sinistră. Dacă proprietarul se întoarce, nu va fi mulțumit să vă găseasc acolo. Tot în ParaPark tu și prietenii tăi sunteți chemați să investigați o crimă oribilă. Poliția nu se descurcă și voi veți conduce investigația pentru a găsi criminalul.

Scapă din pivniță

La The Dungeon din Cluj-Napoca veți fi victimele Savantului Nebun care își torturează prizonierii folosind mijloace creative și nemaivăzute. Pe unii îi lasă să evadeze, doar ca să se distreze. Aveți și voi șansa de a scăpa, dar trebuie să treceți de toate obstacolele Savantului Nebun.

Laboratorul secret al lui Nikola Tesla

Timp de un secol, grupuri de cercetători au căutat laboratorul secret al lui Nikola Tesla. Tu și prietenii tăi l-ați găsit tocmai la Timișoara și aveți ocazia să descoperiți invenții nemaivăzute și secrete ascunse bine. Situația se complică după ce se închid ușile și dacă nu vă teleportați din acea încăpere, veți rămâne pe veci acolo.

Distracție cu Mr. Bean

Tot în Timișoara puteți să vă băgați nasul în locuința faimosului Mr. Bean. Paranoic din fire, acesta a lăsat tot felul de capcane prin casă pentru a-i împiedica pe hoți să fure ceva. Planul lui nu a mers tocmai cum își dorea. Se intră ușor în casă, se iese mai greu. Scapă de capcanele lui Mr. Bean și fugi de acolo în mai puțin de 60 de minute.

Academia lui Batman

Faimosul supererou are nevoie de ajutorul tău și al prietenilor tăi pentru că nu mai face față singur problemelor din Gotham. Dacă vreți să-l ajutați, trebuie să treceți pe la academia lui și să parcurgeți toate testele. Doar cei mai buni vor fi supereroi. Vă puteți înscrie în Academia lui Batman la Master Escape din Iași. 

Beneficiile unui escape room

Pe lângă distracție, camerele de evadare au mai multe beneficii asupra participanților. Astfel de jocuri ne pun mintea la treabă și ajugem să ne dezvoltăm ceva mai bine gândirea logică și chiar strategică, învățăm să gândim rapid sub presiune și să luăm decizii importante. Evadăm la propriu dintr-o cameră, dar evadăm pentru o perioadă și de grijile din viața de zi cu zi. E distractiv și palpitant să intrăm în scenariile filmelor care ne plac. Înainte de a vă rezerva o astfel de cameră, verificați și gradul de dificultate. Tic-tac, tic-tac, timpul trece, găsește cheia!

Cât costă să ne închidem într-o cameră

Pentru o oră într-o cameră de evadare plătim de la 25 de lei până la 80 de lei, în funcție de participanți și de tema camerei. Într-o cameră pot intra cel puțin două persoane și cel mult 6, iar studenții au reducere. Copiii care au mai puțin de 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult. Majoritatea camerelor de evadare oferă și servicii corporate pentru cei care vor să meargă în team building sau să organizeze petreceri tematice.

×
Subiecte în articol: camere de evadare