x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Vrei Black Friday? Ce zici de nişte dinozauri?....

Vrei Black Friday? Ce zici de nişte dinozauri?....

de Sebastian S. Eduard    |    24 Noi 2013   •   16:20
Vrei Black Friday? Ce zici de nişte dinozauri?....

La Băneasa Shopping City s-a deschis, chiar de Black Friday, spaţiul expoziţional permanent Grand Cosmos. "Dinozauri Giganţi din Argentina" este numele primei expoziţie-eveniment găzduită de Grand Cosmos şi prezintă evoluţia fascinantelor reptile în toate etapele existenţei acestora, de la cel mai mic dinozaur din perioada Triasică şi până la cele mai mari exemplare de la finalul Cretacicului. Publicul are posibilitatea de a vedea reconstituiri fidele ale dinozaurilor alături de un număr de şase oase şi fosile autentice.

Expoziţia “Dinozuri Giganţi din Argentina” va fi deschisă timp de trei luni, până în februarie 2014. Vizitatorii pot admira şase piese autentice provenite de la schelete fosilizate ale dinozaurilor. Printre cele mai fascinante se numără un femur de Argyrosoraurus Superbus, un dinozaur care a trăit în epoca Cretaciuclui superior,  considerat unul din primele descoperiri de dinozauri din Argentina şi vertebrele originale ale lui Patagosaurus Fariasi, un animal cu gât lung şi cap mic, care ar fi putut ajunge la crengile situate la 5-6 metri înălţime.

În completare, s-a lansat şi Universitatea Cosmos, un proiect ce le oferă posibilitatea celor interesaţi să capete cât mai multe cunoştinţe despre subiectele expoziţiilor găzduite de Grand Cosmos.

În cadrul Universităţii Cosmos, vizitatorii au parte de o experienţă educaţională completă, fiind introduşi în subiectul expoziţiei de către specialişti din domeniu. Astfel, pentru “Dinozauri Giganţi din Argentina”, Grand Cosmos a încheiat parteneriate cu Institutul Geologic al României - Muzeul Naţional de Geologie şi Discovery Channel România. Specialiştii Institutului vor conduce tururi ghidate în expoziţie, oferind informaţii cuprinzătoare despre exponate. Mai mult, pentru participanţii din Universitatea Cosmos, aceştia vor susţine periodic workshop-uri care vor avea rolul de a-i introduce pe cei mici în fabuloasa lume a dinozaurilor. Discovery Channel România completează experienţa participanţilor Universităţii Cosmos prin proiecţii de documentare în cadrul Grand Cinema Digipex. “Ultimele zile ale dinozaurilor” şi “Războiul dinozaurilor: Prădători perfecţi” sunt doar două din titlurile pe care participanţii le pot viziona în această perioadă.


×