x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Madonna mai adoptă doi copii din Malawi

Madonna mai adoptă doi copii din Malawi

08 Feb 2017   •   17:30
Madonna mai adoptă doi copii din Malawi

Adoptarea a doi gemeni de către starul pop Madonna din Malawi a suscitat critici din partea a numeroase organizaţii de caritate din această ţară săracă a Africii, de unde interpreta a mai adoptat doi copii în 2006 şi 2009, relatează miercuri AFP. 

Marţi, Înalta Curte din Lilongwe a dat interpretei autorizaţia de a adopta doi gemeni de patru ani, Esther şi Stella, de la un orfelinat din Mchinji, din zona de centru-vest a ţării, aproape de frontiera cu Zambia. 

Madonna a mai adoptat un băiat, David Banda, în 2006, din acelaşi orfelinat, după care trei ani mai târziu a adoptat, tot din Malawi, o fetiţă, Mercy James. 

În 2006, artista a creat fundaţia Raising Malawi, care se ocupă în special cu programe educaţionale şi de sănătate în această ţară, inclusiv cu construirea de spitale. 

''Ea ar fi trebuit să aibă o abordare diferită în a ajuta familiile sărace cu copii decât să adopte copiii'', a declarat pentru AFP Maxwell Matewere, directorul unei organizaţii de caritate din Malawi. 

''Cele mai multe familii doresc să îşi crească singure copiii dacă ar avea susţinere financiară'', a adăugat acesta. 

''Madonna lasă impresia că Malawi este o piaţă de copii săraci gata să fie adoptaţi'', a adăugat Ken Mhango, directorul pentru Malawi al reţelei africane pentru protecţia şi prevenirea abuzurilor asupra copiilor (ANPPCAN). 

Potrivit deciziei curţii, care a fost consultată de AFP miercuri, Madonna s-a simţit obligată să le adopte pe gemene. Potrivit judecătoarei Fiona Mwale care a dat autorizaţia, demersurile artistei în orfelinate a făcut să simtă ''obligaţia de a umple golul din viaţa copiilor şi să le deschidă acestora uşa căminului său''. 

Ea va oferi copiilor un domiciliu spaţios, luxos şi comfortabil într-un cartier select din SUA, se mai arată în decizia respectivă. 

Magistrata adaugă că, deşi Madonna, 58 de ani, a depăşit vârsta considerată normală de a avea copii, ea a trecut cu brio un test medical care să dovedească starea sa bună de sănătate. 

Cele două fetiţe fuseseră plasate într-un orfelinat după moartea mamei la scurt timp de la naştere. Tatăl lor a părăsit căminul pentru a se recăsători, iar bunica lor nu avea loc pentru ele, scrie AFP. 

Tatăl fetiţelor, identificat cu iniţialele A.M., şi-a dat acordul pentru adoptarea lor, acceptând să renunţe permanent la drepturile sale parentale, fără a beneficia de o compensaţie financiară. 

Vedeta pop, care a fost prezentă marţi în sala de tribunal, flancată de o escortă a poliţiei şi de gărzile sale de corp, nu a făcut niciun fel de comentariu privind aceste noi adopţii. 

La sfârşitul lunii ianuarie, când justiţia din Malawi a anunţat că studiază cererea Madonnei pentru adoptarea a doi copii, cântăreaţa a negat orice proiect de adopţie, susţinând că s-a deplasat în Malawi pentru diferite activităţi în care era implicată organizaţia sa caritabilă Raising Malawi. Înfiinţată în 2006, această fundaţie oferă programe de sănătate şi educaţionale în special pentru fetele din această ţară.AGERPRES

×