x close

A început cel mai important festival dedicat muzicii preclasice: Festivalul de Muzică Veche București

0
29 Oct 2016 - 19:57
A început cel mai important festival dedicat muzicii preclasice: Festivalul de Muzică Veche București
Vezi galeria foto


Iubitorii de muzică veche au motive de bucurie. Pe parcursul lunii noiembrie se desfăşoară Festivalul de Muzică Veche București, cu concerte dedicate instrumentelor istorice, susţinute de mari artişti ai geniului şi găzduite de cele mai spectaculoase săli din Capitală.

Al doilea festival cultural al Bucureștilor și cel mai important eveniment dedicat muzicii vechi din sud-estul Europei debutează la Palatul Bragadiru cu seria Early Music Winds (1-4 noiembrie), formată din patru concerte dedicate instrumentor istorice de suflat (oboi, flaut, corn) şi susţinute de interpreți renumiți, acompaniați de ansamblul belgian de muzică veche Il Gardellino.

Conceptul celei de a doua serii - Movie Gala Clavecinissimo (7-11 noiembrie) - propune trei elemente: un nou orizont de experimentare prin cinematografie, restaurarea unui inestimabil instrument din patrimoniul național și un final cu un concert de poveste, Clavecinissimo, organizat la Muzeul de Artă al României, în sala Auditorium.

Margaret Faultless

Baroque Concerts, cea de-a treia serie a Festivalului, prezintă șase evenimente de înaltă ținută în câteva dintre cele mai frumoase săli de concert ale Bucureștiului: Sala Atelier (TNB), Sala Radio, Sufrageria Regală (Muzeul de Artă) și Salonul Cherchez (Muzeul Cotroceni).

Printre artiști se află nume importante ale muzicii vechi: Orchestra barocă a Uniunii Europene, Orchestra barocă Il Gardellino, Marcel Ponseele (oboi), Jan de Winne (flaut), Xavier Diaz Latorre (lăută), Andrew Lawrence-King (harpe istorice), ansamblul de dansuri istorice Passeggio (Cluj), ansamblul Codex (Sf. Gheorghe) și formația de muzică veche românească Trei Parale. Informații complete despre program, bilete, abonamente și donații se găsesc la adresa earlymusic.ro şi pe jurnalul.ro.

Citeşte mai multe despre:   Festivalul de Muzică Veche București,   festival,   muzica veche
Serviciul de email marketing furnizat de