x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Carmen Dragan    |    24 Dec 2008   •   00:00

Iarmaroc. Într-o atmosferă învăluită de miresme de ceai, la Ceainăria Serendipity, bucureştenii, iubitori de dichis, au participat la 14 decembrie la prima ediţie a Iarmarocului, târg de obiecte  lucrate manual.



Au fost prezenţi peste 20 de artişti care au comercializat obiecte mici, dar cu farmec: bijuterii, portofele croşetate, genţi, decoraţiuni, icoane mici pictate manual, broşe, mărgele, fesuri, cravate pictate, icoane mici, căciuli unicat şi multe altele. Peste 300 de tineri au trecut pragul ceainăriei în căutare de “altfel” de cadouri. Iarmarocul s-a umplut de artişti, designeri grafici, actori, oameni de publicitate sau pur şi simplu studenţi cu viziune artistică. O parte din banii obţinuţi au fost transformaţi în cadouri de Crăciun pentru copiii unui centru de plasament.

În ţară
25-30 decembrie – Obiceiuri de iarnă. Bran, judeţul Braşov. Pe Platoul “Inima Reginei” vor avea loc spectacole de muzică populară, dansuri, târg de produse tradiţionale de la care nu vor lipsi produsele lactate.

27-28 decembrie. Recorduri culinare. Bucureşti. Cel mai mare cârnat (2.020 metri) şi cel mai lung tort (140 metri) vor fi cele două preparate la superlativ, candidate la Cartea Recordurilor.

În lume
23-24 decembrie. Noaptea ridichilor. Oaxaca, Mexic. Un festival ce datează din perioada colonială, al cărui punct central este reprezentat de expoziţia de figurine sculptate în ridichi: animale, oameni şi sfinţi.

25 decembrie. Cina de Crăciun. Christchurch, Noua Zeelandă. Colinde, brazi de Crăciun şi cadouri la o petrecere în stilul tipic neozeelandez. Nu vor lipsi preparatele tradiţionale şi vinurile de cea mai bună calitate.

1-30 decembrie. Sania lui Moş Crăciun. Ventura, SUA. La lăsarea serii, sania lui Moş Crăciun porneşte într-o călătorie la care sunt invitaţi să ia parte toţi cei care încă mai cred în magia Sărbătorilor de iarnă. Fiecare va fi servit cu băuturi calde, precum “lapte de ren” sau ciocolată caldă. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda