x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

04 Iun 2008   •   00:00

„Un canibal convertit este acela care vinerea mănîncă numai pescari“  
Emily Lotney



„Un canibal convertit este acela care vinerea mănîncă numai pescari“  
Emily Lotney

Stănica Klaus, Sibiu: Băutura aperitiv cu hrean de care aţi pomenit se obţine din: 4 linguri de maioneză, 4 linguriţe de hrean ras fin, o linguriţă de zeamă de lămîie, două ouă fierte tare descojite şi tăiate mărunt, două pahare de apă plată rece, sare. 

Preparare: Într-un blender puneţi toate ingredientele şi lăsaţi la mixat pînă face spumă. Imediat turnaţi băutura în paha­re şi o serviţi ornată cu crenguţe de pă­trun­jel şi spirale din coajă de lămîie. 

Andreea Tudor, Bucureşti: Pentru pi­la­ful care v-a plăcut atît de mult la mă­năs­tirea vizitată, aveţi nevoie de: o cană de orez, o jumătate de cană de ulei, 3 le­gă­turi de ceapă verde, două căni de ghe­be uscate, doi căţei de usturoi, sare, pi­per, o legătură de pătrunjel. 

Preparare: Ciupercile se pun la înmuiat de cu seară, apoi se scurg într-o strecurătoare. Se spală orezul şi se scurge de apă, se curăţă ceapa şi se taie rondele, apoi se separă partea albă de cea verde. Într-un vas se pune jumătate din ulei la încins, se adaugă ciupercile, se amestecă, se toarnă o cană de apă, apoi la foc potrivit, se înăbuşă. Se încearcă dacă s-au înmuiat bine şi, dacă e nevoie, se adăugă apă cît să mai fiarbă uşor pînă scade şi se adaugă usturoiul pisat. În alt vas se pune restul de ulei, se adaugă partea albă a cepelor, se prăjeşte uşor, apoi se pun orezul, un praf de sare şi se amestecă. Se adaugă o cană de apă şi se dă focul mic. Se spală verdeaţa şi se toacă mărunt. Cînd ciupercile sînt fierte se pun peste orez, se mai toarnă două căni de apă fierbinte, se drege de sare, piper, se adaugă ceapa verde, verdeaţa şi se amestecă pentru ultima oară. Se dă la cuptor pentru 30 de minute. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda