“Eşti ceea ce mănânci!”
Proverb american
Preparare: Bateţi spumă tare albuşurile cu un praf de sare, adăugaţi treptat zahărul, pe rând gălbenuşurile, apoi încorporaţi uşor făina amestecată cu nuca şi cu vanilia. Ungeţi o formă şi tapetaţi-o cu făină, apoi turnaţi compoziţia şi daţi la foc potrivit pentru 30 de minute. După ce se răceşte tăiaţi blatul în trei foi, pe care le însiropaţi cu un sirop din apă cu zahăr, după gust, şi arome. Pentru cremă bateţi ouăle întregi, adăugaţi vanilia, sarea şi zahărul. Ţineţi vasul pe baie de abur până începe compoziţia să clocotească, amestecând continuu. Când se îngroaşă daţi la răcit. Frecaţi spumă untul şi încorporaţi-l câte o lingură din crema răcită. Frecaţi viguros pentru omogenizare. Din toată crema păstraţi două linguri pentru ornat. Pentru pralină rumeniţi nuca în cuptor apoi ardeţi zahărul într-un vas şi, când devine auriu, turnaţi nucile pisate uşor. Turnaţi apoi pralina într-o farfurie unsă cu unt şi după ce se răceşte pisaţi-o uşor, apoi cerneţi printr-o sită rară. Praful obţinut îl amestecaţi cu crema de unt. Umpleţi foile însiropate şi îmbrăcaţi tortul cu cremă. În mijlocul ultimei foi aşezaţi o farfurioară mică, după care, în jurul ei şi pe lateralul tortului, pralină din sită. Ridicaţi farfurioara şi pe locul rămas ornaţi cu crema păstrată, după imaginaţie.