x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Aniversare - Ghita Muresan vrea sa se intoarca in Romania

Aniversare - Ghita Muresan vrea sa se intoarca in Romania

14 Feb 2006   •   00:00
Aniversare - Ghita Muresan vrea sa se intoarca in Romania

"Marele Ghita" a plecat in 1992 in Franta, unde a fost remarcat de Washington Bullets. A jucat sase sezoane in celebrul NBA, iar acum conduce in SUA o scoala de baschet. Astazi "uriasul legenda" implineste 35 de ani.

Ghita Muresan vrea sa se intoarca in Romania

"Marele Ghita" a plecat in 1992 in Franta, unde a fost remarcat de Washington Bullets. A jucat sase sezoane in celebrul NBA, iar acum conduce in SUA o scoala de baschet. Astazi "uriasul legenda" implineste 35 de ani.

"Nu sunt un fan al zilelor de nastere, dar observ, cu fiecare an ce trece, ca viata e din ce in ce mai frumoasa. De fiecare data, pentru ca ziua mea de nastere pica in aceeasi zi cu Valentine’s Day, primesc cate un cadou in plus. Ziua mea de nastere nu mi se pare atat de importanta cum sunt zilele copiilor. Toate aniversarile ni le petrecem impreuna. Poate imi vor face copiii o surpriza astazi, cine stie? Cea mai mare realizare a mea, pe plan profesional, a fost cand am inceput sa joc in NBA si a doua, cand am intrat cu echipa Washington Wizards in «play off». Acel sezon a fost cel mai bun din cariera mea. Am avut cateva realizari mari. Una memorabila este cea cand am devenit «TheMost Improved Player of the year». Tot timpul cat am jucat mi-am propus sa fiu multumit de mine. Nu vreau sa ma gandesc la trecut. In viata ai in fiecare zi o oportunitate, sa faci ceva, sa-ti schimbi cursul vietii, dar trebuie sa stii cand e momentul sa iei o decizie. Pe vremea cand am inceput eu sa joc baschet, acest sport la noi in tara era la un nivel de semiamatori. Dupa ce am jucat, am descoperit ca efectiv am o pasiune pentru baschet si asta imi doream sa fac. Dupa ce l-am descoperit si mi-am dat seama ca il iubesc, cel mai mult regret ca mi-am neglijat scoala. Sunt fericit cand ma trezesc in fiecare dimineata si copiii mei sunt sanatosi si se joaca fericiti. Imi place sa-i vad ca alearga prin casa sau pe afara. In timp ce jucam, aproape tot timpul eram plecat. Cele mai urate momente erau cele cand jucam in deplasare si eram singur in camera mea de hotel. De cand nu mai joc, fiecare an a fost deosebit pentru mine. Cand sunt cu familia, acasa, fiecare moment este special. De cand s-au nascut baietii mei (n.r. - George si Victor), mi-am dorit sa-i vad mari, sa petrec cat mai mult timp cu ei si sa pot sa am o conversatie cu ei. Inainte sa joc baschet, modelele mele au fost parintii si religia. Am avut un model foarte bun in Iisus. El a fost idolul meu. Parintii m-au indrumat, mi-au dat sfaturi foarte bune. Dupa ce am ince-put sa joc baschet, ma uitam la toti jucatorii si incercam sa iau ceea ce era mai bun de la fiecare. Ma gandesc in fiecare zi la Romania si la revenirea mea in tara. Si sa vreau, nu ma pot desparti de ea. Vin in fiecare an in vacanta, dar aici, in SUA, lucrez. Oricand m-as intoarce sa locuiesc in Cluj. Niciodata nu m-am gandit sa raman definitiv in America. Eu sunt legat de tara mea. De cand am iesit din baschet, in fiecare an mi-am zis ca mai stau aici un an, doi si ma intorc in Romania, dar de fiecare data am amanat. Cand o sa se intample venirea mea in tara, nu stiu, dar o sa se intample cu siguranta la un moment dat."

DOR
"Ma gandesc in fiecare zi la Romania si la revenirea mea in tara. Si sa vreau, nu ma pot desparti de ea. Vin in fiecare an in vacanta, dar aici, in SUA, lucrez. Oricand m-as intoarce sa locuiesc in Cluj. Niciodata nu m-am gandit sa raman definitiv in America" - Ghita Muresan, fost baschetbalist

×
Subiecte în articol: calendar