x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Cristian Greţcu

Astazi e ziua ta... Cristian Greţcu

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    28 Apr 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta... Cristian Greţcu

"Imi doresc personaje care să completeze personajul care sunt eu. Dacă va exista un rol pe care nu-l voi fi fost interpretat pană acum, mi-l voi dori in viitor. Acesta este viitorul pe care mi-l doresc", mărturiseşte umoristul de la Divertis care, intre altele, il imită pe Ion Iliescu. Astăzi, Cristian Greţcu sărbătoreşte 47 de ani.

"Mai avem ceva de exprimat"

"Imi doresc personaje care să completeze personajul care sunt eu. Dacă va exista un rol pe care nu-l voi fi fost interpretat pană acum, mi-l voi dori in viitor. Acesta este viitorul pe care mi-l doresc", mărturiseşte umoristul de la Divertis care, intre altele, il imită pe Ion Iliescu. Astăzi, Cristian Greţcu sărbătoreşte 47 de ani. "Astăzi se incheie, in mod fericit, o sinteză de ani, fiecare avand propria sa expresie. Este un an calendaristic care nu spune mai nimic, plecand de la cifra 46 către cifra 47. Există un an zodiacal care este un an de comuniune cu mulţi alţi colegi de zodie... Există de asemenea anul in care omul, colegul din Divertis, va ajunge să treacă alături de colegii săi de pragul unui nou contract, al unei noi provocări şi al unei emisiuni cu totul noi, pe care trebuie să o facem incepand din toamnă.

Ne gandim, ne socotim, facem calcule, incercăm să inventăm noi personaje, incercăm să scoatem ce-i mai bun din noi pentru spectatorii noştri de la toamnă. Nu am lucrat foarte mult ca să-l imit pe Ion Iliescu. Ca actor, am lucrat destul de puţin. Poate un pic m-a ajutat şi fizionomia. Cert este că domnul Iliescu este mulţumit de modul in care il imit. Este mulţumit că in persoana mea are un reprezentant in parodicul personajului politic. Este mulţumit de modul in care se face această parodie, adică cu bun gust şi eleganţă.

Una dintre cele mai suculente şi mai formidabile realizări este "Tuin Pics", făcut de Divertis in anii de graţie `91 şi cred că numai David Linch ar putea să o judece la adevărata ei valoare. Noi ne-am depăşit cu mult condiţia de atunci. A fost o concurenţă de energii creatoare pe care nu aş mai vedea-o posibilă in prezent. Mă bucur foarte mult că sunt Cristian Greţcu din grupul Divertis de acum şi care găseşte că fiecare membru al grupului Divertis are adevărata lui valoare, pusă exact acolo unde trebuie... Sunt mandru că am aceşti colegi şi că am reuşit ca alături de ei să ajungem unde suntem in ziua de astăzi. Marea mea dorinţă este să arătăm lumii că incă mai avem ceva de exprimat.

Cristian Greţcu avea in adolescenţă nişte visuri despre nori... Mai tarziu şi-a dat seama de ce: era cu capul in nori! Visurile sale au devenit realitate, abia cand realitatea a devenit de vis: a cunoscut-o pe femeia care i-a definit viaţa, i-a dăruit un copil şi o concepţie nouă despre viaţă. Visurile mele de acum sunt simple: să pot merge mai departe alături de familia mea, de prietenii mei şi să-mi duc pană la capăt cariera artistică."

×
Subiecte în articol: calendar cristi