x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Ileana Popovici

"Astazi e ziua ta..." - Ileana Popovici

12 Mai 2005   •   00:00

La inceputul anilor ’90 ne destepta cu emisiunea matinala de la Televiziunea Romana a carei gazda era. A jucat si in filme, "Zile fierbinti", "Reconstituirea" sau "Capcana mercenarilor". Astazi, Ileana Popovici implineste 59 de ani, o varsta care nu ar impiedica-o sa ia totul de la capat.

"Lumea asta mercantila nu ma reprezinta deloc"

"Ma simt foarte bine la cei 59 de ani pe care ii implinesc. Nu simt o greutate, decat asa, in faptul ca m-am ingrasat... Mi-e ca atunci cand aveam 20 de ani... sau poate cand aveam acei ani nu imi era asa de bine, din multe puncte de vedere. Ziua nu mi-o pot face decat intr-un loc unde ma simt cel mai bine, la mine la tara, la casa parintilor mei; ei nu mai sunt, dar a ramas casa, cu amintirile, copilaria, cu vecinii, cu prietenii. Cine vrea sa vina acolo e invitat la mititei, la gratar, cu muzica populara. Mie imi place muzica populara, cu toate ca am facut Conservatorul si am studiat vioara. Ieri am facut un preambul la toata povestea, m-am intalnit cu colegii mei de la Ilustratie, care sunt tineri pensionari, unii mai lucreaza inca. Cand eram la TVR, ne intalneam intotdeauna si petreceam. Am avut parte de o aniversare deosebita acum opt ani cand eram foarte suparata de ziua mea, pentru ca mama mea urma sa se prapadeasca in cateva luni si asteptam sfarsitul. Stateam acasa cu maica-mea si am primit un telefon de la Mihaela Radulescu, care facea o emisiune la Tele 7 abc, si mi-a spus ca ma invita acolo. A facut o emisiune asa de frumoasa si mi-a facut asa o bucurie, iar mama mea a fost atat de fericita… Pentru mine a fost un lucru special si am ramas recunoscatoare in sufletul meu pentru asta. A facut-o bucuroasa pe mama mea atunci… De ziua mea imi doresc sa fiu sanatoasa, in primul rand, sa ma bucur de prietenii mei, sa fie soare, sa fie flori multe... Trebuie sa stim sa ne bucuram de ceea ce avem, pentru ca mi se pare ca am uitat foarte mult sa ne bucuram de lucrurile esentiale, de natura, de echilibru, de muzica, de flori, de ceea ce e frumos in lume si am inceput sa umblam dupa cai verzi pe pereti. Nu am fost niciodata legata de varsta ca sa fac ceva, si acum as putea sa fac o emisiune, sa o iau de la capat. Imi pare rau ca nu am apucat vremurile televiziunilor de acum, sa fi facut emisiuni pe care le-am avut in cap de cand m-am nascut, dar sunt altii tineri, care sa speram ca o sa reuseasca sa-si dea seama ca au un timp extraordinar si pot face lucruri nemaipomenite, pe care noi, din pacate, nu am apucat sa le facem. De asta imi pare rau, ca nu am apucat sa fac televiziune asa cum mi-as fi dorit. A trebuit sa facem atatea compromisuri si atatea nenorociri ca sa ne luam leafa si ca sa ne facem si noi felia pe care am iubit-o. Acum toata lumea umbla dupa bani, in primul rand: cat imi dai, cat costa… mi se pare o lume care imi e mai putin apropiata, lumea asta mercantila nu ma reprezinta deloc."

INDEMN

"Trebuie sa stim sa ne bucuram de ceea ce avem, pentru ca mi se pare ca am uitat foarte mult sa ne bucuram de lucrurile esentiale, de natura, de echilibru, de muzica, de flori, de ceea ce e frumos in lume, si am inceput sa umblam dupa cai verzi pe pereti" - Ileana Popovici, actrita

×
Subiecte în articol: calendar