x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Maria Gheorghiu

"Astăzi e ziua ta...": Maria Gheorghiu

de Ramona Vintila    |    28 Aug 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Maria Gheorghiu
Sursa foto: Ivu Petru/

La 44 ani se simte aproape implinită profesional. A avut şansa să cănte pe multe scene din lumea asta, singură cu chitara sau in tot felul de formule muzicale. Maria Gheorghiu işi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

La 44 ani se simte aproape implinită profesional. A avut şansa să cănte pe multe scene din lumea asta, singură cu chitara sau in tot felul de formule muzicale. Maria Gheorghiu işi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

"Multă vreme am trăit acut sentimentul că sunt doar «MIERLA FaRa FOLOS». In timp am realizat că locul in care trăiesc este «cea mai frumoasă grădină a raiului», in care, dacă vreau cu adevărat, poate să inflorească şi «FLOAREA MEA DE VaRTEJ» şi incet, incet sentimentul că «MARIA DE MANGOP» e o parte importantă din mine s-a accentuat (Maria cea profundă, sofisticată, dezarmant de simplă uneori, ingropată in datini, dar şi extrem de bine ancorată in realitatea timpului său).

Destinul muzicii folk este acelaşi cu propriul destin. In ceea ce mă priveşte, căntecele mele sunt viaţa mea, sunt scrise cu săngele meu, cu bucuriile şi tristeţile mele şi in ele se regăsesc aceia care mai au chef să stea de vorbă cu ei inşişi fără teama de a deveni ridicoli in faţa semenilor. Folkul nu ţine de modă, ci doar de faptul că ai sau nu curajul să recunoşti că sensibilitatea e o parte importantă din tine. Cătă vreme mai crezi că un căntec te poate face mai bun şi ai curajul să spui asta cu voce tare de pe scenă sau din sală, mai există speranţă.

Fac parte din categoria oamenilor fericiţi care au transformat pasiunea in carieră. Ce poate fi mai minunat decăt să ai şansa să le vorbeşti oamenilor despre «frumosul din noi» la microfonul unei emisiuni radio («CLUBUL DE JOI» - RADIO BUCUREŞTI - 98,3 FM) sau să te urci pe scenă să-ţi prezinţi colegii - OAMENI BUNI - ca şi tine, asigurăndu-i astfel de tot respectul pe care il porţi fiecăruia in parte şi fenomenului in ansamblu?

Sunt un om extrem de sensibil, mult prea sensibil pentru secolul in care trăiesc. Ce noroc insă că mi-am dat seama la timp şi mi-am transformat sensibilitatea in armă. Am devenit puternică, luptănd in fiecare zi cu mine, cu limitele, dar şi ignoranţa mea şi a celor din jur.

Cea mai mare satisfacţie am avut-o in decembrie 2006, cănd am căntat «AVE MARIA» pe scena Filarmonicii din Kiev, impreună cu orchestra simfonică sub bagheta maestrului Nicolae Misnei. De aici insă şi regretul că n-am ajuns şi la finalizarea unui concert simfonic in Romănia, aşa cum fusese el găndit in urmă cu nouă luni. Dar timpul nu e incă pierdut!

Astăzi sunt fericită să imi acord «Diploma de bună purtare» şi să le spun tuturor că am absolvit facultatea «Lupta cu mine insămi». Am 44 de ani, sunt un om puternic şi privesc viitorul cu incredere şi cu speranţă. Imi doresc doar ca Dumnezeu să nu-mi ia sănătatea şi puterea de a-mi implini destinul; mai am atăt de multe de oferit!".

Metamorfoză

"Dacă aş avea şansa de a intoarce timpul, aş reveni doar cu atăţia ani căţi mi-au trebuit să lupt şi să fac pace cu fiara din mine, care la vremea respectivă a adus multă suferinţă in jurul meu"

Maria Gheorghiu,interpretă de muzică folk

×
Subiecte în articol: calendar