x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Marian Ionescu

Astazi e ziua ta... Marian Ionescu

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    25 Oct 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Marian Ionescu

Acum 15 ani, la Bucuresti, se nastea ceea ce este azi formatia Directia 5. La mai putin de un an de la infiintare, trupa a scos pe piata primul album, intitulat "La vulturul de mare cu pestele in gheare". Fondatorul trupei, Marian Ionescu, implineste astazi 44 de ani.

"Risc sa spun ca nu regret nimic"

Directia 5 are la activ zece albume de studio, un "best of" realizat in doua volume, doua DVD-uri si numeroase premii castigate de-a lungul anilor. Membrii uneia dintre cele mai longevive trupe din Romania, Marian Ionescu, Marius Keseri, Nicu Damalan si Cristi Enache, au fost alesi pentru a canta in deschiderea concertului Duran Duran.

"Anul ce tocmai se incheie in viata mea a fost unul exceptional. Am reusit sa aducem pe piata cel de-al doilea DVD al nostru si sa lansam inca un disc din concert. Am avut foarte multe concerte in Romania.

Faptul ca am cantat in deschiderea concertului trupei Duran Duran a insemnat, in primul rand, posibilitatea de a ma reintalni cu publicul bucurestean, altul decat cel care vine la «Festivalul de bere» sau la concertele in aer liber. Un public ceva mai selectiv si poate mai rafinat. Am fost alesi sa cantam in deschiderea acestui concert pentru ca, stilistic, nu incurcam absolut deloc prestatia grupului Duran Duran. Probabil ca oricare din trupele cu un sound mai putin agresiv ar fi putut fi in locul nostru. Ar fi fost foarte potrivit, poate, Holograf. Trupa Directia 5 are o linie echilibrata si incercam sa ne mentinem mintea limpede. Cred ca accesul catre o piata internationala nu este inca deschis pentru grupul nostru.

Ca si proiecte, incercam impreuna cu casa noastra de discuri sa facem videoclipul la noul single, care se numeste «Stai, nu ma ocoli» si lucram intens la discul pe care vrem sa-l punem pe piata in 2007. Despre acest album pot sa spun ca aduce un aer proaspat, cuprinde o usoara schimbare a liniei textelor si un fel de muzica care exprima mai multa energie. Este, poate, mai clara si mai profunda ca altadata. Stilul Directia 5 se pastreaza pentru ca este ceva ce am castigat cu greu si vrem sa-l pastram in continuare.

Muzica este pentru mine ceva cu care ma ocup in fiecare minut al unei zile cu 24 de ore. Tin foarte mult la toate piesele noastre, dar indraznesc sa spun ca piesa la care tin cel mai tare si care este totodata piesa cea mai sensibila a grupului este «Primul meu sarut». Consider ca cea mai mare realizare a mea este faptul ca am reusit sa tin oamenii de la Directia 5 impreuna atat timp si ca am reusit sa atragem atentia oamenilor din Romania. Cred ca destinul meu este acela al unui om care, prin incercari repetate, a reusit. Sunt intr-un punct foarte bun al carierei mele ca sa am in vedere un fel de regret. Risc sa spun ca nu regret nimic."
×
Subiecte în articol: calendar