x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Marius Teicu

"Astazi e ziua ta..." - Marius Teicu

08 Mai 2005   •   00:00

A compus peste 400 de melodii de muzica usoara, a semnat partiturile muzicale pentru filme de lungmetraj, musicaluri, spectacole de revista sau opereta. Compozitorul Marius Teicu implineste astazi 60 de ani.

"Uite-l si pe Dinozaur!"

"Desi fac 60 de ani, pentru ca m-am nascut chiar de Ziua Victoriei, 9 mai ’45, cand s-a terminat razboiul, ma simt bine, nu ma simt de 60 de ani, asta si datorita faptului ca ma aflu tot timpul intre tineri. Sunt profesor la facultate si ma aflu intre studenti, in calitate de compozitor am de-a face cu interpretii care, bineinteles, toti sunt tineri, acum sunt cu proiectul ‹‹Scoala Vedetelor››, si ei au varste cuprinse intre 15 si 22 de ani, deci faptul ca ma aflu si m-am aflat tot timpul intre tineri datorita meseriei mele m-a facut sa ma simt mai tanar decat sunt de fapt. Ziua de astazi va decurge printr-o munca asidua, pentru ca avem repetitii pentru show-ul din fiecare saptamana. Se canta live si am de armonizat vocile la piesele respective, repet cu ei, deci ziua de nastere o voi sarbatori prin munca, dar o munca placuta, de ce sa ne plangem? Vreau sa va spun ca si in tinerete de multe ori aveam spectacole de ziua mea si atunci, dupa spectacol, ne intalneam si sarbatoream; sigur ca, in general, ziua mea mi-o sarbatoresc cu familia si cu prietenii, ca fiecare roman. E placut sa fie ziua ta cred ca, fiecare simte lucrul asta, atunci cand o data pe an e ziua lui. Poate aniversarea de la 50 de ani a fost mai deosebita, atunci familia mea era completa, pentru ca erau si mama mea de la Timisoara, care acum nu va putea fi langa mine, fetita mea, sotia si soacra mea. Cand am schimbat prefixul, la 30 de ani, la 40 si la 50, parca n-am simtit mare lucru. Acum, cand fac 60 de ani, parca ceva nu e in regula, pentru ca acesti 60 de ani suna a pensie, suna a «Uite-l si pe Dinozaur!», ca tot exista expresia asta, sau pe batranelul. De aceea, pe masura ce te apropii de o varsta in care incepi sa-ti iei ramas-bun de la cele lumesti, timpul pare ca trece mai repede. Nu am timp sa ma gandesc daca inaintarea in varsta este apasatoare pentru mine si il rog pe Dumnezeu ca intotdeauna sa am treaba, sa am ce sa muncesc, pentru ca in felul asta nu iti pui astfel de probleme. Daca nici la varsta asta nu esti realist, atunci cand? Singurul lucru la care pot sa nadajduiesc e sa mai pot realiza niste lucruri si sa fiu in activitate. Sunt multumit de ce am facut in ultimul an, am facut un musical, care se joaca la Teatrul Tanase, si am mai avut niste compozitii care s-au cantat in strainatate, la festivaluri pentru copii. Cred ca sunt o persoana deschisa, sincera, imi place sa fiu inconjurat de oameni, nu imi place sa fiu singur, sunt familist, imi place mult muzica - sper ca nu mai este o noutate - caut sa fiu ambitios, dar in limitelele bunului simt. E mult de spus..."

PERCEPTIE

"Cand am schimbat prefixul, la 30 de ani, la 40 si la 50, parca n-am simtit mare lucru. Acum, cand fac 60 de ani, parca ceva nu e in regula, pentru ca acesti 60 de ani suna a pensie..."

DORINTA

"Nu am timp sa ma gandesc daca inaintarea in varsta este apasatoare pentru mine si il rog pe Dumnezeu ca intotdeauna sa am treaba, sa am ce sa muncesc, pentru ca in felul asta nu iti pui astfel de probleme" - Marius Teicu, Compozitor

×
Subiecte în articol: calendar