x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Ovidiu Uscat

"Astazi e ziua ta..." - Ovidiu Uscat

02 Iul 2005   •   00:00
"Astazi e ziua ta..." - Ovidiu Uscat

Prezinta emisiunea matinala "Canalul de stiri" la Antena 1. Despre sine crede ca e destul de mitic pentru un ardelean si destul de ardelean pentru un mitic. Ovidiu Uscat implineste astazi 36 de ani.

Prezinta emisiunea matinala "Canalul de stiri" la Antena 1. Despre sine crede ca e destul de mitic pentru un ardelean si destul de ardelean pentru un mitic. Ovidiu Uscat implineste astazi 36 de ani.

"Sunt un tip coleric, dar cu simtul umorului"


"De ziua mea cred ca o sa fiu la munte, doar cu familia si cativa prieteni si cred ca o sa gatesc, o sa fac un gratar. Imi place sa gatesc, de regula in ultimii cinci ani, de cate ori mi-am serbat ziua de nastere, niciodata nu am fost acasa; in ultimii patru am fost la mare, intr-o chestie din asta mai rustica, iar anul asta la munte, si de fiecare data am gatit tot felul de chestii la gratar, cu vin rosu dupa, cu copiii in aer liber... De la o anumita varsta te uiti mai des catre burta sa vezi cand incepe sa creasca si catre varful capului sa vezi daca incepi sa chelesti. Am inceput deja sa ma uit in oglinda la varful capului, dar ma uit cu placuta surprindere, inca mai am sanse, firele de par nu ma parasesc definitiv, iar burta incerc sa o tin sub control, mai fac si sport. Probabil ca o sa profit de prezenta la munte ca sa dau si o tura dupa ciuperci, sper sa le nimeresc pe alea bune, dar nu imi fac probleme, ca le culeg de mult, sunt maestru ciupercar.
Daca ar fi posibil sa ma intorc in timp, nu cred ca m-as intoarce, am pierdut prea multa vreme ca sa ajung aici si nu cred ca as lua-o de la capat. Mai ales pentru un barbat, varsta intre 30 si 40 de ani este OK. Decat sa ma invart in cerc si sa traiesc aceleasi lucruri, le prefer pe cele care imi vor fi aduse de copiii mei cand vor creste mari. Daca ma simt intr-un anume fel de ziua mea? Depinde de cat de mult o sa beau, uite, asta e o chestie pe care mi-o amintesc, de fiecare data dupa ziua mea m-a durut capul. In rest, nu simt altceva. Poate la 40 o sa zic: E timpul sa ma apuce o «middle-age crises» (n.r. - criza varstei a doua), sa imi cumpar masini decapotabile si sa incep sa ma uit dupa femei. Regret? Ca nu am venit mai devreme intr-o televiziune privata.
O implinire: copiii, cu certitudine - Teodora si Mihai. Nu imi stabilesc termene, nu imi stabilesc obiective, prefer sa o iau asa usor, cu pasi marunti, decat sa imi stabilesc obiective si sa ma apuce depresia ca nu le-am realizat. La un moment dat, pare un cliseu dorinta cu sanatatea, dar sa stiti ca, mai ales in meseria asta a noastra, e foarte importanta. Daca ai sanatate, poti sa iti continui treaba si implicit sa faci la o adica si avere, daca ai si noroc, dar fara cealalta nu prea merge. Ceva mai deosebit? Ce sa zic? O decapotabila? Daca spun, nu o sa mi se mai implineasca. Dorintele nerostite, alea se adeveresc.
Sunt un tip coleric, dar cu simtul umorului, am si eu limitele mele. Pentru un ardelean sunt destul de mitic si pentru un mitic sunt destul de ardelean. Atunci cand am ajuns in Bucuresti, toata lumea spunea: «Ba, tu nu esti din Ardeal, ca esti prea uite!» si aici invers: «Ai devenit bucurestean, mai baiatule!». De multe ori poate si gresesc, ca actionez prea repede, dar am, zic eu, suficienta deschidere ca sa recunosc ca am gresit si sa imi cer scuze. Nu tin supararea deloc, daca ma cert cu tine acum si ne injuram, a doua zi pot sa am o discutie rezonabila cu tine si sa ne imprietenim din nou".

×
Subiecte în articol: calendar