x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Răzvan Vasilescu

"Astăzi e ziua ta..." - Răzvan Vasilescu

de Ramona Vintila    |    13 Aug 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." -  Răzvan Vasilescu
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/

Cea mai bună lecţie de actorie pe care o ştie este a lui Spencer Tracy: "Learn your lines!", adică "Invaţă-ţi rolul!". Iubeşte la nebunie teatrul şi este indrăgostit la culme de film. Răzvan Vasilescu implineşte măine 53 de ani.




"Vremea e aceea ce te pierde..."

Cea mai bună lecţie de actorie pe care o ştie este a lui Spencer Tracy: "Learn your lines!", adică "Invaţă-ţi rolul!". Iubeşte la nebunie teatrul şi este indrăgostit la culme de film. Răzvan Vasilescu implineşte măine 53 de ani.


"Un minut poate trece uneori foarte, foarte greu. Anii insă nu se ştie exact de ce trec foarte, foarte repede, mai ales in actul al II-lea (presupunănd că este şi ultimul). Viteza cu care trec anii insă n-ar avea atăta importanţă, să zicem. Poţi să trăieşti mult şi bine, şi singura victorie să fie o cifră (a anilor) destul de frumuşică. Şi poţi să trăieşti mai puţin şi să laşi amintiri de neşters. Cioran spunea frumos:

«E o prostie să spui că viaţa trebuie trăită. Viaţa nu trebuie trăită, viaţa trebuie sacrificată», dar asta este altceva.

Nu cred că trebuie să avem un moto. Sunt atătea lucruri inţelepte (mă şi infior la găndul ăsta) şi oricum nu avem cum să le ştim pe toate. Dar mi se pare destul de călăuzitoare vorba lui Beethoven. Am impresia că a lui este: «Nici o zi fără o linie». Imi place nespus de tare o vorbă a lui Diderot (sau Voltaire): «Omul nu va fi niciodată liber pănă cănd ultimul rege nu va fi spănzurat cu maţele ultimului preot».

Principiile sunt bune, foarte bune chiar! Căteodată! In multe cazuri se pare nu ajută deloc. Ajută mai mult şansa, norocul, intămplarea, dorinţa, pasiunea, hotărărea, sufletul şi mintea. In cazurile cele mai fericite, prin trecerea vremii, căştigi mai mulţi bani, şi apoi, dacă nu ai pierdut vremea, oricum e aceea ce te pierde.

Fals. Este fals că rolurile negative ar fi mai ofertante. Ce părere aveţi de Contele de Montecristo, de Marile Speranţe, Mizerabilii sau de Romeo sau Hamlet? Sau, dacă vreţi mai curănd de Harrison Ford in filmul «The Fugitive».

Mi se pare un miracol că am intrat la Institutul de Teatru şi Film (fiind o dorinţă veche-veche a mea). Mi se pare un miracol că am ajuns la Giuleşti, la Nottara, şi acum la Bulandra. Că m-am intălnit şi am jucat cu regizori excepţionali şi actori desăvărşiţi. Miracol. Astea nu mi-au schimbat destinul, mai degrabă ăsta a fost destinul meu. Sunt profund recunoscător destinului şi ii mulţumesc."

×
Subiecte în articol: calendar