x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Sorin Cartu

Astazi e ziua ta... - Sorin Cartu

12 Noi 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Sorin Cartu

Pe vremea cand juca la Craiova Maxima era greu de bagat in tipare, fantezist si capricios. Ca antrenor este defensiv si de multe ori solutie salvatoare pentru multe echipe aflate in zona retrogradarii. Astazi, Sorin Cartu implineste 50 de ani.

"Pot sa ma consider un invingator"

Pe vremea cand juca la Craiova Maxima era greu de bagat in tipare, fantezist si capricios. Ca antrenor este defensiv si de multe ori solutie salvatoare pentru multe echipe aflate in zona retrogradarii. Astazi, Sorin Cartu implineste 50 de ani.

"Primesc noul an cu bucurie si cu tristetea ca mai trece un an. Schimb prefixul si sper sa fie fructuoasa si perioada care va veni. Sa fie macar la fel cum a fost cea dupa 40 de ani. De pregatirile pentru ziua mea se ocupa sotia mea, asa ca nu pot sa dau nici un detaliu referitor la cum va decurge ziua sau cum o voi sarbatori. Ne vom intalni cu prietenii sigur. Acum traim cu totii mai precipitat, ritmul vietii este unul mai stresant. Am simtit-o pe pielea mea. Ma refer la sanatate, dar trebuie sa facem fata perioadei acesteia. Si in viata, si in fotbal, lucrurile se precipita. Cam tot ce mi-am propus in materie de fotbal mi s-a realizat, iar in viata mea de pana acum s-au strans multe satisfactii. Cele mai mari satisfactii sunt fetele mele, dar si ca am o casnicie fericita. Faptul ca sunt un antrenor care are un nume, care are ceva de spus, este tot o satisfactie. Fotbalul a fost pasiunea numarul 1 pentru mine. Era o alta educatie in acele vremuri. Chiar si a celor care veneau pe stadion. Si in special a celor care erau pe teren, de aceea spectacolul iesea cu alta tenta. Aveai o alta viziune asupra spectacolului respectiv. Daca ar fi sa o iau de la capat, as merge pe acelasi drum. Mi-as dori sa am mintea de acum. E uzitata aceasta remarca, deoarece toti am vrea sa ne intoarcem la tinerete cu o minte mai matura. Mi-as dori sa mai fiu tanar. Fac parte dintr-o generatie care, intr-un fel, s-a nascut in contratimp. Cand jucam fotbal se stia de noi, eram foarte tari, dar nu era permisa iesirea in afara. Cand am avut o varsta la care nu mai puteam sa ne mai gandim la asa ceva, a venit Revolutia. Unii dintre noi ne-am apucat de antrenorat. Unii au reusit, altii nu. Si in fotbal a fost o perioada de tranzitie, 1990-2000. Din 2000 a inceput sa se joace mai serios, mai corect. Perioada de zece ani a fost influentabila. Acum, noi suntem considerati batrani. Suntem o generatie frustrata. Foarte multi ar fi trebuit sa-si numere hotelurile sau restaurantele. Sunt Scorpion si las timpul sa judece. De cate ori m-am implicat in niste probleme, au mers mai prost, asa ca le las sa se rezolve de la sine. Scorpionul este o zodie de invingator. N-as putea niciodata sa fiu pervers, parsiv. Sa-mi insel prietenii. Tot ce este amuzant ma face sa zambesc. Depinde de starea in care sunt. De regula sunt un tip jovial. Ca fotbalist mi-a placut Johann Cruyff, ca antrenor m-a inspirat Trapatoni. Nu stiu sa ma caracterizez, prietenii mei o pot face. Toata lumea are defecte. Sunt impulsiv, sunt coleric. Caracteristicile Scorpionului. In ceea ce am facut pana la aceasta varsta pot sa ma consider un invingator". (Loreta Popa)

SCHIMBARE
"Fotbalul a fost pasiunea numarul 1 pentru mine. Era o alta educatie in acele vremuri. Chiar si a celor care veneau pe stadion. Si in special a celor care erau in teren, de aceea spectacolul iesea cu alta tenta." - Sorin Cartu antrenor F.C. Arges

×
Subiecte în articol: calendar