x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Stefan Hrusca

Astazi e ziua ta... - Stefan Hrusca

08 Dec 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Stefan Hrusca

A debutat in anul 1981 in Cenaclul Flacara. De atunci, discurile sale au ajuns sa fie unele dintre cele mai vandute pe piata romaneasca. Stabilit in Canada, a revenit recent in tara pentru a-i bucura pe romani cu noile sale colinde: "Iarasi flori dalbe...". Stefan Hrusca implineste astazi 48 de ani.

"Pe tot ce am creat este amprenta sufletului meu"

A debutat in anul 1981 in Cenaclul Flacara. De atunci, discurile sale au ajuns sa fie unele dintre cele mai vandute pe piata romaneasca. Stabilit in Canada, a revenit recent in tara pentru a-i bucura pe romani cu noile sale colinde: "Iarasi flori dalbe...". Stefan Hrusca implineste astazi 48 de ani.

"Anul care incepe o sa fie unul cu mari sperante si cu bucurie; am sa lansez pe piata un album la care lucrez de vreo patru ani si care mi-a bucurat sufletul. Este scris in intregime pe versurile unui poet, plecat inainte de vreme dintre noi, George Tarnea, a carui plecare mi-a lasat un gol imens. Abia astept sa pasesc cu dreptul in anul 48 al vietii mele si sa ma bucur de ce am realizat. Am sa sarbatoresc pe scena, pentru ca am sa fiu in concert la Brasov. N-am mai cantat colinde acolo de vreo patru-cinci ani si tare m-as bucura sa-i vad pe brasoveni venind la intalnire cu colindul nostru stramosesc, sa fie colindati de Hrusca. Imi amintesc cand am implinit 25 de ani, eram la Cenaclul Flacara... Atunci mi-a urat «La multi ani!» o sala intreaga, plina ochi, la Cluj. M-am simtit atat de puternic si de viu, incat mi se parea ca sunt in mijlocul Universului. Multumesc si acum clujenilor de fiecare data cand ma intalnesc cu ei. Ma intristeaza ca nu s-a gasit o formula sa poti dilata timpul si sa ti-l faci prietenul tau. E bine ca viata sa-si urmeze ciclul si cursul, asa cum am fost creati. Prefer sa-mi traiesc fiecare clipa si fiecare zi de nastere asa cum isi urmeaza istoria cursul. Cea mai mare satisfactie a mea este faptul ca mi-am intalnit perechea pe care parca mi-am proiectat-o eu in imaginatie si mi-am dorit-o intotdeauna. Mi-am gasit sotia ideala. Este cel mai bun prieten al meu si asa vreau sa ramana pana la sfarsitul vietii. Avem doi copii, care ne umplu viata de bucurie. Pe plan profesional, pe tot ce am creat este amprenta sufletului meu. Multumesc Celui de Sus ca steaua mea norocoasa mi-a fost asa de bine calauzitoare, incat am ajuns unde am ajuns si pot sa bucur si pe altii. Probabil, daca nu o apucam pe acest drum, ramaneam dascal in Borsa de Maramures si modelam suflete in alt mod decat o fac acum. Momentul care mi-a marcat cariera a fost cand am debutat in anul 1981, la Cenaclul Flacara si cand mi-a propus Adrian Paunescu sa raman in Cenaclu. Punctul forte a fost cand am lansat impreuna cu dansul cantecul «Ruga pentru parinti». Cel mai bun sfat l-am primit de la mama mea, care mi-a zis sa fiu om. Eu ma definesc foarte simplu: un copil al Maramuresului, plecat in lume sa colinde, care a ramas simplu, cu aceeasi vorba, cu acelasi fel de a se comporta cu semenii si cu prietenii. Pentru mine, cel mai frumos cadou este gandul bun pe care mi l-au trimis toti cei care au vrut sa-mi spuna «La multi ani!». In rest, toate celelalte lucruri nu cred ca au o mare importanta."

IMPLINIRE
"Multumesc Celui de Sus ca steaua mea norocoasa mi-a fost asa de bine calauzitoare, incat am ajuns unde am ajuns si pot sa bucur si pe altii."

CARACTERIZARE
"Un copil al Maramuresului, plecat in lume sa colinde, care a ramas simplu, cu aceeasi vorba, cu acelasi fel de a se comporta cu semenii si cu prietenii. Pentru mine, cel mai frumos cadou este gandul bun pe care mi l-au trimis toti cei care au vrut sa-mi spuna «La multi ani!»" - Stefan Hrusca, cantautor
×
Subiecte în articol: calendar