x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Maia Morgenstern

Omul zilei: Maia Morgenstern

14 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Maia Morgenstern
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Actriţă



A jucat în "Livada de vişini", montată de Andrei Şerban în 1992 la Teatrul Naţional din Bucureşti. Atunci o interpreta pe Varia. Acum, tot la Naţional, o în­tru­chipează pe Ranevskaia, eroina principală a acestei capodopere, în varianta regizorală a lui Felix Alexa. E Maia Morgenstern, care poate fi văzută în acest nou spectacol chiar astăzi, la Sala Amfiteatru.

Are parteneri foarte buni şi împreună atrag publicul iubitor de teatru. Actriţa a ajuns cunoscută datorită rolurilor din spectacolele şi din filmele în care a jucat.

În plan internaţional, i-a adus celebritate rolul Fecioarei Maria din "Patimile lui Hristos", filmul regizat de Mel Gibson. Teatrografia şi filmografia Maiei Morgenstern sunt impresionante.

A realizat roluri la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, La Teatrul Evreiesc, la Odeon, La Bulandra, La Naţionalul craiovean, la Teatrul din Sibiu şi desigur la TNB , unde a dat naştere, pe cele trei scene de aici, multor personaje memorabile, în spectacole precum "Medeea", "Ghetto" sau "Dama cu camelii".

Pentru noul său rol din "Livada de vişini", Jurnalul Naţional o declară pe Maia Morgenstern "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar