x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Sorin Mircea Oprescu

Omul zilei: Sorin Mircea Oprescu

05 Sep 2011   •   21:00
Omul zilei: Sorin Mircea Oprescu

Astazi, Arena Nationala se pregateste de sarbatoare: va fi inaugurata cu meciul dintre Romania si Franta. Lucrarile celui mai mare stadion din Romania s-au incheiat cu exactitate de ceas elvetian. Arena Nationala este unul dintre putinele stadioane din Europa cu standard ELITE.

In 2012, pe acest stadion se va juca Finala UEFA – Europa League, ceea ce pentru Bucuresti reprezinta cel mai mare eveniment sportiv din ultimii 20 de ani. Arena Nationala are 55.000 de locuri, din care 20.000 de locuri in tribuna I, dar si 270 de locuri pentru persoanele cu handicap. Presa va avea 19 pozitii pentru camerele de televiziune si 364 de locuri pentru jurnalisti. Stadionul poate fi utilizat 365 de zile pe an, intrucat are un acoperis retractabil. Arena Nationala se incadreaza in standardele UEFA: 105 metri lungime, 68 metri latime.

Parcarea subterana are 192 de locuri, iar cea supraetajata va avea 1.200 de locuri. Stadionul poate fi evacuat in sapte-opt minute, avand 40 de scari evacunate si opt scari monumentale. Terenul de joc este prevazut cu un sistem de incalzire cu agent termic. Pentru ca a terminat ce si-a propus si mai ales pentru ca le-a oferit romanilor in sfarsit un stadion de talie europeana, Jurnalul National il declara pe edilul Capitalei Sorin Oprescu 'Omul Zilei'.

×
Subiecte în articol: calendar omul zilei