x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Babilonul din Canada

Babilonul din Canada

15 Feb 2006   •   00:00
JOCURILE OLIMPICE - CANADA
Alegerea orasului-gazda a Jocurilor Olimpice din 1988 s-a dovedit extrem de inspirata, Comitetul International Olimpic acceptand desfasurarea lor in Muntii Stancosi, la Calgary. In Satul Olimpic, sportivii au mancat, au dormit si au dansat pentru a se elibera de stresul competitiilor. Timp de 16 zile, spatiile Satului Olimpic, puse la dispozitie de Universitatea din Calgary, au fost "un mic Babilon", plin de cafenele, restaurante, sali de teatru si cinematografe.

Sportivii italieni s-au remarcat prin cantitatea de paste aduse de acasa, favor care le-a fost refuzat germanilor, neputand sa vina in bagaje cu celebrii lor carnati. Dar mesele au fost pline cu tot felul de preparate, de la cele specifice regiunii pana la cele internationale, consumandu-se in final 1.500 de tone de mancare. Pe lista de bucate s-au aflat, printre multe altele, 800 de tone de hamburgeri, 260.000 de oua, 72.000 de salate, 750.000 de litri de lapte si 31.000 de litri de inghetata.

MENIU PANTAGRUELIC. La aceasta editie a JO au fost invitati 20 de mari maestri bucatari, pentru a-i impresiona pe participanti cu operele lor gastronomice. Este greu de trecut in revista meniul pantagruelic, pentru care s-au respectat totusi normele de dieta si necesarul de calorii de care are nevoie un sportiv. Astfel, asiaticii s-au delectat cu rulada de peste thailandez sau cu pui "Tikka Char"; americanii - cu friptura de vita, celebrul barbeque, muguri de cactus, piept de pui in crusta de porumb, sud-americanii - cu porc cubanez in sos de papaya, "green chili tamales" cu suc de lamaie si frisca.

CALGARY 1988
Editia
a XV-a
Nr. participanti
1.634
Tari participante
57
Sportivi romani
11

PERE CU SIROP DE ARTAR

Calgary 1988
  • Ingrediente: sase pere coapte, curatate de coaja, sase cuisoare, opt seminte de cardamon, taiate marunt, doua betisoare de scortisoara, 15 g zahar, 90 ml sirop de artar, 300 ml vin alb.
  • Preparare: In fiecare para se infige cate un cuisor, se presara cardamon, iar langa ele se asaza betisoarele de scortisoara. Perele se pun pe o tava in cuptorul preincalzit. Separat se incalzesc pe foc vinul, siropul de artar si zaharul, pana cand se obtine o solutie omogena. Apoi, se adauga peste pere, cat sa le acopere pe jumatate. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se tine in cuptor timp de o ora. Inainte de a servi perele, se scot cuisoarele, scortisoara si cardamonul.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul