x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe E profitabil sa fii comisar!

E profitabil sa fii comisar!

20 Dec 2004   •   00:00

Slujba de comisar european aduce cu sine o serie intreaga de avantaje, care mai de care mai atragatoare pentru cei care ocupa aceasta functie si sunt dispusi din aceasta cauza sa dea deoparte inconvenientele inerente. Cu toate acestea, unele avantaje apar cand te astepti mai putin.

ANA ILIE
 

BRITANICUL AFACERIST. Spre exemplu, Peter Mandelson, noul comisar european din partea Marii Britanii, este nevoit sa isi vanda casa din constituanta Hartlepool, pentru a-si muta intreaga existenta la Bruxelles, insa faptul ca "afacerea" ii va aduce un profit frumusel, de mai bine de 300.000 de euro, va "indulci" cu siguranta trauma schimbarii de domiciliu. Mandelson a cumparat casa semidetasata din Hartlepool, cu 100.000 de euro in anul 1990, anul in care a devenit parlamentar.  

Dupa 14 ani si o cariera politica cu suisuri si coborasuri, Mandelson s-a decis sa-si vanda proprietatea, cu o cifra care nu va cobori nici in ruptul capului sub 450.000 de euro.  

SENTIMENTAL. La momentul numirii in functia de comisar, britanicul era in dubii intre a-si parasi constituanta si a locui la Bruxelles. S-a jurat ca se va intoarce macar o data pe an acasa, "pentru a face un forum pe tema UE", asa ca decizia sa de a vinde tot si a se stramuta in capitala belgiana i-a luat prin surprindere pe cunoscutii sai. Vecinii din Hartlepool sunt insa mai rezervati: sustin ca oricum Mandelson nu prea dadea pe acasa, singurele ocazii in care venea la casa "de la tara" fiind pentru a taia vreo panglica sau prentru o sedinta foto.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul