x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Frumusetea trupului!

Frumusetea trupului!

05 Apr 2005   •   00:00

  • de MARA RADUCANU
  • SANATATE / FRUMUSETE
  • Slabit. Regim. Cura. O dorinta nestapanita de a arata bine intr-o societate in care, de ce sa nu recunostem, look-ul a devenit din ce in ce mai important, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Fie ca mergem la o intalnire de afaceri, o intalnire amoroasa sau o simpla plimbare prin parc, felul in care aratam ne da mai multa incredere si optimism in realizarea planurilor noastre. Fiecare femeie isi doreste sa fie frumoasa si sa placa celui pe care il iubeste. O silueta de invidiat, o piele catifelata, un ten stralucitor, parul matasos, sunt doar cateva dintre secretele cu care orice barbat este la picioarele tale.

    Dar nici barbatul nu se lasa mai prejos... Un ten ingrijit, aranjat, un corp atletic, bine lucrat nu lasa indiferenta privirea unei femei care stie cu adevarat ce vrea. Insa luati totul cu mult calm. Nu trebuie sa disperati daca sunteti mai plinuti sau daca incercati de mai mult timp sa slabiti si nu reusiti. Veti vedea, "cu rabdarea, treci marea", iar cura voastra de slabire o sa fie un succes!

    AI INCREDERE IN TINE! Hotararile de a tine regim de slabire se iau in general dupa o perioada in care am dat de toate stomacului nostru. Cautam disperati "leacuri" miraculoase, dar haideti sa nu ne mai amagim singuri, ele nu exista! Mai mult decat atat, totul depinde de noi! Asa ca, la treaba! Sa inceapa lupta cu kilogramele!

    REGULA DE BAZA. Nu te infometa! Organismul tau se modifica atunci cand dintr-o data primeste mai putina mancare decat de obicei. Daca simte ca vrei sa te infometezi, nu se va lasa pacalit. Este foarte important sa renunti la vechile tale obiceiuri alimentare, dar alege un meniu sanatos si echilibrat, fara ca organismul tau sa aiba de suferit.

    URMATORUL PAS. Mananca putin, dar des! Nu este nici o tragedie daca in loc de trei mese pe zi veti manca 5-7 mai mici, important este sa nu depasiti masura si sa mancati controlat! Evitati pe cat posibil faina alba si zaharul, mancarurile grase si consistente! Consumati multe fructe si legume, iaurturi, carne fiarta si peste. Va veti simti mai bine, iar organismul va rasufla usurat. De asemenea, renuntati la tutun si alcool, deoarece ele produc toxine suplimentare in corp, dar si la nivelul pielii.

    Si daca totul este clar, sa trecem mai departe! Important e sa renuntati la masa de seara. Fara rontaieli la ore tarzii, fara "escapade" prin bucatarie sau prin frigider. Gustarile, semipreparatele, chips-urile, bauturile si prajiturile abunda in glucide si grasimi, de aceea este bine sa le gustati foarte rar. Si, doar sa le gustati, astfel silueta va fi in mare pericol, iar toata munca de pana acum in zadar.

    Si nu uitati de aliatul dumneavoastra de nadejde: sportul. In afara unei diete complete si echilibrate, exercitiile fizice sunt la randul lor o modalitate eficienta de a scapa de kilogramele in plus. Alergari, plimbari cu bicicleta, mersul pe jos, gimnastica, toate acestea reprezinta un pas inainte in "drumul" pe care ati pornit: cel al dietei si al dorintei de schimbare.

    Pana aici totul e perfect... Trebuie doar sa va inarmati cu multa rabdare, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

    DIETA CU OTET DE MERE
    In fiecare dimineata, timp de doua saptamani se bea o cana cu apa in care se pune o lingura cu otet de mere si alta cu miere. Vei slabi intre 4-6 kg, insa nu ai voie sa repeti reteta decat dupa trei luni. In plus, otetul de mere ajuta si la eliminarea celulelor moarte, contribuind la mentinerea unui aspect tonic si suplu al pielii.
    DIETA CU LAMAIE SI MUSETEL
    Pregatiti de seara o jumatate de lamaie si un pliculet de ceai de musetel. Acestea se oparesc cu 200 ml apa, se acopera si se lasa pana dimineata. Atunci pregatiti aceeasi cantitate pentru seara si, timp de o luna, cu perseverenta, poti slabi 6 kg.
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul