x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O fata fara riduri

O fata fara riduri

06 Iul 2005   •   00:00
SANATATE / FRUMUSETE
Oboseala si stresul au devenit dusmanii nostri de zi cu zi. Nopti nedormite, suparari, munca in exces, o alimentatie neadecvata, saraca in vitamine. Suficiente probleme, nu-i asa?
Asa ca sa nu va mire daca intr-o dimineata, uitandu-va mai atent in oglinda, veti observa cateva linii fine ce va brazdeaza fata. Primele riduri, dar mai ales primele semne ca e timpul sa incepeti sa va ingrijiti asa cum trebuie.

ATENTIE! Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibila zona a fetei si necesita o ingrijire mult mai atenta, fiind si cea mai predispusa la formarea ridurilor. Nu trebuie insa sa exagerati acest fenomen si sa intrati in panica. Nu veti rezolva nimic. Pana la urma trebuie sa recunoastem ca nimeni nu poate impiedica formarea ridurilor. Este un lucru normal ce face parte din evolutia fireasca a oricarui om - o "amprenta" lasata de timp. Procesul de imbatranire se manifesta diferit de la o persoana la alta si o data ce pielea isi pierde din elasticitate, ea devine tot mai uscata. Ceea ce putem face este sa intarziem aparitia ridurilor si sa atenuam cu ce avem la indemana efectul lor inestetic.

NATURAL. Asa ca, fara sa mai pierdem timpul si fara sa ne lamentam, este momentul sa facem primul pas, si anume o mai buna hidratare a pielii: una dintre cele mai puternice arme impotriva micilor "dusmani". O masca hidratanta pe baza de miere si pulpa unui fruct va pot reda tonusul si tineretea pielii. Si, daca veniti cu motivatia ca nu prea aveti timp, sa stiti ca avem solutii. Va propunem ceva si mai simplu: compresele alternative (reci sau fierbinti) cu ceai de albastrele sau de musetel. Sunt un adevarat miracol pentru catifelarea pielii si ascunderea ridurilor.

Nu va bazati prea mult pe actiunea cremelor! Nu deveniti dependente de ele, pentru ca de multe ori folosirea abuziva a acestora intensifica aspectul ridat al pielii. Un alt lucru extrem de important pentru sanatatea pielii noastre il reprezinta alimentatia. Legumele, fructele, mancarurile usoare nu va vor scapa de riduri, in schimb vor conferi pielii mai multa lumina si o imbatranire mai lenta. Salatele, supele, mancarurile pe baza de legume nu trebuie sa lipseasca de pe masa dumneavoastra.

"Hocus, pocus"! si ridurile au disparut. Ce bine ar fi daca s-ar rezolva atat de repede! Cu toate acestea, totul depinde de noi. O piele ingrijita, catifelata, o alimentatie echilibrata ne vor da mai multa siguranta si incredere. Ne vom privi mai relaxati, iar ridurile vor deveni niste simple amintiri neplacute.

INGRIJIRE


Spalati-va fata cu suc de lamaie diluat in apa, lasati sa se usuce putin, dupa care frectionati cu putin ulei de masline.
O alta metoda pentru diminuarea ridurilor consta in folosirea a doua bucati de lamaie, pe care le puneti intr-un bol. Daca pielea este foarte uleioasa, utilizati patru bucati de lamaie, iar daca pielea va este uscata, utilizati o singura bucata de lamaie. Peste lamaie adaugati o cescuta cu lapte, pe care il incalziti putin inainte. Acoperiti si lasati acest amestec timp de trei ore, dupa care, masati-va fata cu miscari circulare timp de cateva minute. La sfarsit, clatiti-va cu apa rece.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul