x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pericol - Nemtii ar putea amana aderarea

Pericol - Nemtii ar putea amana aderarea

26 Mai 2005   •   00:00

Favoritii alegerilor parlamentare care vor avea loc la toamna in Germania anunta ca vor cere UE sa amane aderarea Romaniei si Bulgariei la blocul comunitar, daca Franta va respinge Tratatul constitutional, la referendumul de duminica.

Purtatorul de cuvant al Uniunii Crestin Democrate in Bundestag pe probleme europene, Peter Hintze, a declarat, pentru Bloomberg, ca pozitia formatiunii este de neclintit in ceea ce priveste amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei, in cazul in care francezii vor spune NU Constitutiei europene.

DESPRE TURCI. Peter Hintze, fost secretar general al CDU in timpul cancelarului Helmuth Kohl, s-a pronuntat si in privinta Turciei, precizand ca, daca formatiunea sa va veni la guvernare, nu va incerca sa perturbe sau sa blocheze negocierile de aderare a Ankarei la Uniunea Europeana. Parlamentarul german a afirmat insa ca noul guvern va urmari ca aceste negocieri sa se finalizeze in conformitate cu pozitia partidului, potrivit careia Turciei ar trebui sa i se ofere un parteneriat privilegiat cu europenii, si nu aderarea deplina. Principalul partid de opozitie conduce detasat in sondajele de opinie, realizate dupa ce cancelarul social-democrat, Gerhard Schröder, a propus declansarea de alegeri anticipate pe 18 septembrie, cu un an inainte de termenul normal al scrutinului. (Radu Croitoru)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul