x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Roma - Sprijin italian pentru Partidul Conservator

Roma - Sprijin italian pentru Partidul Conservator

de Aniela Nine    |    04 Iul 2005   •   00:00
Roma - Sprijin italian pentru Partidul Conservator

Crestin-democratii (UCD) italieni sustin integrarea rapida a conservatorilor romani in familia populara europeana.

Daniela Popa, membru in Biroul Politic al Partidului Conservator, a participat la sfarsitul saptamanii trecute la Congresul Uniunii Crestin-Democrate (UCD) din Italia, ai carei reprezentanti au anuntat ca sustin integrarea rapida a conservatorilor romani in Partidul Popular European.

La mai putin de o saptamana de cand Grupul Popular European din Parlamentul Europei si Partidul Popular European au anuntat ca s-a decis ca, in septembrie, cererea de afiliere a Partidului Conservator sa fie discutata de catre Biroul Politic al PPE, liderul conservator, Daniela Popa, membru in Biroul Politic al Partidului Conservator a fost invitata sa ia parte la Congresul Uniunii Democrat-Crestine din Italia, partid cu reprezentare in grupul popularilor europeni. De altfel, Partidul Conservator si Partidul Democrat au fost singurele formatiuni politice din Romania care au fost invitate la lucrarile Congresului democrat-crestinilor italieni, desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute la Roma.

AFILIERE PPE. "Reprezentantii Uniunii Democrat-Crestine ne-au asigurat de sprijinul lor in vederea integrarii rapide a Partidului Conservator in marea familie popular europeana, avand in vedere ca atat Partidul Conservator, cat si UDC impartasesc aceleasi valori legate de mediul economic sanatos, familie, intreprinzatori, respectul pentru proprietatea privata, sanse egale pentru tineri", a declarat Daniela Popa.

SUSTINERE
Deputatul conservator a avut o serie de discutii cu presedintele Camerei Deputatilor din Italia, Pier Ferdinando Casini, care si-a exprimat speranta ca termenul de 1 ianuarie 2007 este deja transat pentru integrarea Romaniei in structurile Uniunii Europene. "Am cazut de acord ca Romania mai are inca probleme de rezolvat, dar important este ca are capacitatea si vointa politica de a le depasi. In aceste conditii, Partidul Conservator va apela la partenerii sai europeni pentru sprijin in vederea integrarii tarii noastre. Partidul Conservator si Uniunea Democrat-Crestina din Italia au sansa unica de a lucra impreuna pentru un viitor comun european", a aratat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Daniela Popa.

×