x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Scorpioni la cratita

Scorpioni la cratita

26 Oct 2005   •   00:00
GASTROLOGIE
FEMEIA. Temperamentala si sentimentala, fermecatoare si ambitioasa, femeia zodiei Scorpion este dintre acelea care vor reusi in viata. Cariera este extrem de importanta, dar nu-si va neglija nici viata de familie, incercand sa-i ofere partenerului armonia de care acesta are nevoie. Fara sa faca din asta o pasiune, va gati excelent, pentru ca ea este inainte de toate o perfectionista. Orice iese din mana ei trebuie sa fie bine facut. De aceea, fie ca va elabora un proiect, fie ca va gati o ciorba, consumul nervos este acelasi.

Munceste din greu, fara sa se planga, constienta ca numai munca ii poate oferi independenta fara de care n-ar putea trai. Orgolioasa si sigura pe sine, se va stradui sa aiba mereu ultimul cuvant, la bucatarie sau oriunde altundeva. Astfel, orice fel de mancare gatit de o femeie Scorpion va capata ceva din personalitatea ei puternica. Intotdeauna va cauta sa schimbe gustul, chiar si pe ultima suta de metri, sa adauge un condiment nou, pentru a iesi din sabloane. Nu poate gati dupa reteta, incercand tot timpul sa o imbunatateasca. O masa pregatita de o nativa a acestei zodii se poate transforma intr-o adevarata provocare. Careia nici macar ea insasi nu-i poate rezista...

BARBATUL. Personalitate mandra si dominatoare, nativul barbat al zodiei Scorpion isi va exercita autoritatea si in bucatarie. Fiind un mare gurmand, nu va rezista niciodata in fata unor mancaruri apetisante. Pe care insa rareori le va gati singur... Departe de a fi un pasionat de bucatarie, barbatul Scorpion va cauta o partenera care sa-i asigure "confortul" alimentar. Daca nu, va deveni unul dintre clientii cei mai fideli ai restaurantelor scumpe. Caci, inainte de toate, el apreciaza calitatea mancarurilor si gustul lor bun. Obisnuit sa isi inece "amarul" in petreceri cu prietenii, cu mancare buna si vin dulce, Scorpionul poate suferi adesea de afectiuni hepatice. De aceea, inca din tinerete ar trebui sa isi supravegheze regimul alimentar, imbogatindu-l cu cat mai multe legume si fructe.

In ciuda exceselor sale, atat alimentare, cat si sentimentale, Scorpionul e totusi un mare familist, apreciind intotdeauna caldura de acasa si mirosul de mancare proaspata care vine din bucatarie. De aceea, partenera lui trebuie sa-si faca un scop in viata din a-l rasfata cu toate bunatatile. Si sa fie extrem de rabdatoare cu el in cazul unui regim alimentar, caci intr-o astfel de situatie barbatul acestui semn zodiacal poate da dovada de imaturitate, dand iama prin oalele din frigider...

TOP CULINAR

1. CARNE - Iubire pe viata

2. PESTE - Din cand in cand nu strica

3. DULCE - Depinde de moment

4. LEGUME - Daca trebuie neaparat

Pe primul loc in topul preferintelor, carnea
VITEL IMPANAT CU LEGUME
Se ia un kg de pulpa de vitel, se curata de pielite, se spala bine si se lasa la scurs. Se curata apoi doi cartofi, doi morcovi si doua radacini de patrunjel si se taie fasiute. Pulpa de vitel se cresteaza din loc in loc si se introduc respectivele felii de legume si, din loc in loc, cate un catel de usturoi. Se pune apoi carnea la fiert in apa cu ulei, cu o foaie de dafin, sare si piper boabe si cu restul de legume. Cand s-a fiert, carnea se unge cu ulei de masline si se da la cuptor sa se rumeneasca. Se serveste impreuna cu legumele fierte.

Pe locul doi in topul preferintelor, pestele
STIUCA LA CUPTOR
Se curata patru stiuci, se spala si se pun la fiert cu un pahar cu vin alb si doua pahare cu apa. Dupa un clocot se scoate pestele, se asaza intr-un vas de Jena, se adauga o ceapa taiata felii, o mana de ciuperci, sare, piper verde si un cubulet de unt si se da la cuptor, lasandu-se sa fiarba la foc mic. Cand s-au fiert, stiucile se scot pe un platou, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga un cubulet de unt, frunze de patrunjel si se orneaza cu feliute de lamaie.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul