x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Solutii poloneze pentru dintii englezilor

Solutii poloneze pentru dintii englezilor

28 Feb 2005   •   00:00

INTEGRARE
PROFIT - Tarile est-europene au servicii ieftine si de buna calitate Cel mai mare atu al celor zece noi state membre ale UE este forta de munca bine pregatita in diverse domenii, vechii membri deja incepand sa profite de pe urma noilor colegi de echipa.
MARIA TOADER

FORTE NOI. Stomatologii din noile state membre ale Uniunii sunt Speranta britanicilor
Britanicii se confrunta cu o mare lipsa de stomatologi foarte bine pregatiti. Peste 1.800 de dentisti calificati ar fi necesari pentru a acoperi cererea foarte mare a Marii-Britanii in acest sector, mai ales ca aproape o jumatate din populatie ar avea nevoie de o interventie chirurgicala pentru a-si rezolva problemele dentare si s-a inscris pe lungi liste de asteptare.

DE PESTE GRANITE. Pentru a rezolva problema, guvernul englez a hotarat sa recruteze peste 1.000 din stomatologii necesari din celelalte state ale UE pana in luna octombrie a acestui an. Opozitia s-a declarat impotriva acestei masuri, sustinand ideea ca sectorul stomatologic national ar trebui reformat si impulsionat inainte de a recurge la aducerea unor specialisti din alte tari. Proiectul a fost insa deja demarat, mai multe programe pregatitoare pentru testarea capacitatilor profesionale si lingvistice ale dentistilor din Polonia, dispusi sa se mute in Marea-Britanie, aflandu-se in curs de desfasurare. Englezii s-au aratat interesati si de forta de munca din Spania sau Portugalia, informeaza BBC. Deja peste 29 de dentisti din Polonia au inceput lucrul si inca 41 sunt asteptati sa soseasca. Cu toate ca acesta criza se pare ca isi va gasi in sfarsit rezolvarea, Asociatia Dentistilor Britanici (BDA) considera ca Guvernul ar trebui mai degraba sa creasca numarul de locuri in invatamantul specializat pentru ca tinerii sa poata studia si in acest fel piata fortei de munca in domeniul stomatologic sa fie stimulata mai intai la nivel national.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul